(Video) Diyarbakır'da yolcu otobüsünün devrilmesi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1'i bebek 5 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.

(Video) Diyarbakır'da yolcu otobüsünün devrilmesi

Gaziantep-Ağrı seferini yapan Yeni Diyarbakır firmasına ait Mehmet Siraç U. yönetimindeki yolcu otobüsü, Diyarbakır-Silvan kara yolunun 65. kilometresinde devrildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye, UMKE, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada, otobüsteki 1'i bebek 5 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı. Yaralılar, kentteki hastanelere kaldırıldı.

Yaralılardan 2'sinin durumunun ciddiyetini koruduğu, yaşamını yitiren 5 aylık bebeğin annesi Merve Meygil'in de yaralılar arasında olduğu öğrenildi. Kazada, hayatını kaybeden 5 kişinin cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.

Yaşamını yitiren Veysel Bünul'ün cenazesi Diyarbakır Yeniköy Mezarlığında defnedildi. Diğer 4 kişinin cenazesi de Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde toprağa verilecek. Bu arada, kazaya ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma için 2 savcı görevlendirildi. Soruşturma kapsamında şoförler Mehmet Siraç U. ve Bezat Y, muavin Enis P. ile firma yetkilisi Musa Y. gözaltına alındı. Gözaltına alınanların jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler