VİDEO - On Gözlü de hırsızların hedefi oldu

Erasmus Projesi kapsamında 10 kişilik İtalyan grup Diyarbakır'a geldi. Kafile, Sur ilçesinde tarihi on gözlü köprüde hırsızların hedefi oldu. Cep telefonunu çalan hırsızı Diyarbakır polisi uçuşa bir gün kala enseleyerek, telefonu ele geçirdi.

VİDEO - On Gözlü de hırsızların hedefi oldu

Diyarbakır’ı Erasmus Projesi kapsamında gelen ve Dicle Üniversitesinde eğitim gören 10 kişilik İtalyan Grup, merkez Sur ilçesinden tarihi On Gözlü Köprü’de halay çekerken, hırsızların hedefi oldu. 19 yaşındaki Linda Ugoloni’nin cep telefonu çalındı. Diyarbakır polisi, grubun Diyarbakır’dan ayrılmasına bir gün kala, hırsızları tespit edip, yakaladı, genç kızın ele geçirilen cep telefonu ise, kendisine teslim edildi.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır’a misafir olarak gelen İtalyan grup, merkez Sur ilçesindeki on gözlü köprü üzerinde davul-zurna eşliğinde halay çekmeye başladı. Bu sırada, hırsızlar, halay çeken gruba yaklaştı. Halayı çeken genç bir turistin cebinden cep telefonunu el çabukluğuyla kaptı.

HATIRA HALAY VİDEOSU

Bir süre sonra halayda yer alan İtalyan Linda Ugoloni (19) adlı genç kız, cep telefonunun olmadığını fark etti. Düşürdüğünü zannetti. Ancak köprüdeki çektikleri halaya dair arkadaşının videosunu izlerken, cep telefonun bir yankesici tarafından çalındığını gark etti.

UÇUŞA 1 GÜN KALA

Polise yapılan ihbar üzerine, çalınan cep telefonun bulunması için çalışma başlatıldı. Asayiş Şube ekipleri hatıra olarak çekilen videoyu inceleyerek telefonu çalan şüpheli ile ilgili, hızla araştırmalara başladı, tarihi Surlar içerisinde yankesicilerin izini sürdü. Uçuştan bir gün önce şüpheliler testi edildi.

CEP TELEFONU BULUNDU

Telefonu çalan 3 şahıs ve telefonu sattıkları 2 şahıs, Asayiş Şubesi Ekipleri tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Yapılan aramalarda cep telefonu ele geçirildi. Genç kızın Diyarbakır’dan kafileyle birlikte ayrılmasına bir gün kala, Asayiş şube ekiplerinden müjdesi haberi aldı. Cep telefonunun bulunduğuna dair. Genç kız önceki gün, Asayiş şubesine davet edilerek, çalınan cep telefonu kendisine teslim edildi. Linda, telefonunu bulan polislere teşekkür etti. Ev sahibi Diyarbakırlı arkadaşlarına ilgileri için memnuniyetini dile getirdi. Bu arada Linda’nın cep telefonunu çalan hırsız, başka hırsızlık olaylarına da karıştıkları tespit edilen 5 şüpheliyle birlikte, Adliye’ye sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz