YALNIZ DEĞİLSİNİZ!

Diyarbakır'ın Sur Belediyesi Kadın Kurulu’nun hazırladığı ve koordinatörlüğünü Semra Turan’ın yaptığı, “Göz Görmez Gönül Görür” projesi hayata geçti. Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Örmek,” Bu sosyal ve vicdani bir projedir. Çünkü hepimiz bir gün yaşlanacağız ve belki de bizimde bir gün faydalanmak istediğimiz ve hayalini kurduğumuz bir proje olacaktır.” dedi.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ!

DİYARBAKIR- Sur Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Örmek, meclis üyeleri Semra Turan, Azize Kutlu ve gönüllülerden oluşan bir ekip yalnız yaşayan yaşlıları ziyaret ederek gönüllerini almaya başladı. Proje Koordinatörü Meclis Üyesi Semra Turan, ziyarette yaptığı açıklamada, “Ben ve meclis üyesi arkadaşlarımız Sur Belediyesi adına bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Yalnız ve kimsesiz yaşlılarımızı ziyaret ederek onlarla zaman geçirmek amacıyla yaptığımız bu projede Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve gönüllü olarak katılan herkese teşekkür ediyoruz. Bu projede imkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapmak için gayret göstereceğiz. Ayrıca yaşlılarımızdan gelen farklı taleplere göre onların isteklerini yerine getireceğiz” dedi.

‘VİCDANİ BİR SORUMLULUKTUR’

Ziyaret sırasında konuşan Sur Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Örmek ise Sur Belediyesi Kadın Kurulu olarak deklere ettikleri “Göz Görmez Gönül Görür” projesinin startını verdiklerini söyledi. Örmek, "Projenin amaçları arasında; yaşlılarımızın evlerini temizlemek, onlar için yemek pişirmek, hastalandıklarında doktora götürmek veya onlarla beraber dışarı çıkıp zaman geçirmek yer alıyor. Kadın Destek Merkezi (KADEM) ve mahalle muhtarlarımızın belirlemiş olduğu evlere yaptığımız ziyaretlerde, yaşlılarımıza küçük bir hediye paketi de götürdük. Bu evleri kayıt altında tutarak ve belirli aralıklarla ziyaret ederek bir nevi kardeş ailesi oluyoruz. Bu sosyal ve vicdani bir projedir. Çünkü hepimiz bir gün yaşlanacağız ve belki de bizimde bir gün faydalanmak istediğimiz ve hayalini kurduğumuz bir proje olacaktır. Hiç beklemediğiniz bir anda belediye tarafından kapınız çalınıyor ve neye ihtiyacınız var diye sormaya geliyorlar. Bu geçekten insani ve vicdani bir tekliftir. Ayrıca bizi dinleyenlerden gönüllülük temelinde gelip yaşlılara zaman ayırabilecek herkesi bu projede görmek isteriz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz