Yapıları tamamlanan Yapılar halka sunuldu

Fen İşleri Daire Başkanlığı, yıl boyunca yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların eğitimden spora gerçekleştirdiği projelerle kentin çehresini değiştirdi.

Yapıları tamamlanan Yapılar halka sunuldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında kent merkezi ve ilçelerde 19 projeyi vatandaşların hizmetine sundu. 

ERGANİ VE SİLVAN’A KATI ATIK AKTARMA İSTASYONU

Büyükşehir Belediyesi, kentin 50 yıllık çöp sorununu çözdüğü Entegre Katı Atık Yönetimi (EKAY) projesi kapsamında Ergani ve Silvan’da katı atık aktarma istasyonu yapım çalışmalarını tamamladı.

Ergani’den günlük 120 ton Silvan’dan da günlük 130 ton olmak üzere toplanan çöpleri, aktarma istasyonu, çekici ve treyler vasıtasıyla Karacadağ çöp depolama alanında bulunan EKAY’a taşıyor. 

Ergani ve Silvan’dan taşınan evsel atıklar, tesis bünyesinde bulunan enerji üretim santralinde bertaraf edilerek enerji üretiliyor. Atıkların Karacadağ’daki EKAY tesisine taşınmasıyla metan gazından elde edilen enerji miktarını artırdı. 

Modern aktarma istasyonlarının kurulmasıyla birlikte vahşi depolamanın önüne geçilirken, kontrolsüz atılan atıkların çevreye olumsuz etkileri kontrol altına alınarak kirliliğin ortadan kaldırıldı.

OFİS YER ALTI ÇARŞISININ GİRİŞLERİ YENİLENDİ

Fen İşleri Daire Başkanlığı, uzun yıllardır görüntü kirliliğine yol açan Ofis Yer Altı Çarşısının girişinde bakım ve onarım çalışması yaptı.

Ekipler, çarşı girişinde kırılan, dökülen ve bozulan mermerlerin söküm işlerini yaparak tadilat çalışmalarını gerçekleştirdi.

Proje kapsamında 11 girişe ışıklandırmalı tabelalar, duvar, merdiven basamaklar, mermer girişler yapılarak korkuluklar boyandı ve giriş kısımlarının çatıları yenilenerek daha modern bir hale getirildi.

KULP VE SİLVAN YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZLARI TAMAMLANDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Kulp ilçesinde inşa ettiği yarı olimpik yüzme havuzu tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında 17 ilçede gençlik hizmetleri ve spor alt yapısındaki eksikliklerin tamamlanması için düzenlenen protokol kapsamındaki çalışmalar devam ediyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Kulp ve Silvan ilçelerine yarı olimpik yüzme havuzu inşa etti. 

Kulp ve Silvanlı gençlerin ücretsiz yararlanacağı tesisler 5 bin metrekare arsa ve 960 metre kapalı alan üzerine inşa edildi.

Tesiste antrenör, can güvenlik, sağlık, personel odaları ve soyunma odaları, seyirci oturma alanı bulunuyor.

Bismil'e 1000 kişilik kapalı spor salonu 

Fen İşleri Daire Başkanlığı, Bismil ilçesinde FIBA standartlarında 1000 kişilik kapalı spor salonu inşa etti. 

Bismilli gençlerin ücretsiz yararlanacağı tesis 4 bin 375 metrekare arsa üzerine inşa edildi.

Farklı branşlarda spor müsabakaların yapılacağı tesiste antrenör, güvenlik, sağlık, personel ve soyunma odaları ile seyirci oturma alanları bulunuyor.

Dicle Belediyesi ve Kadın Yaşam Merkezi hizmet binaları inşaatı bitti

Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın Dicle’de vatandaşların belediye hizmetlerini daha iyi bir ortamda almaları için projelendirdiği belediye hizmet binasında inşaat çalışmaları tamamlandı.

İçinde Kadın Yaşam Merkezi’nin de bulunduğu proje 2024 yılında Dicleli vatandaşların hizmetine sunulacak.

Lice Spor Kompleksi ve Eğil Kapalı Spor Salonu tamamlandı

Fen İşleri Daire Başkanlığı, Lice ilçesine içerisinde 1125 metrekare kapalı futbol sahası, 500 metrekare tenis kortu ve bin metrekare idari alandan oluşan spor kompleksi inşa etti.

Eğil ilçesinde ise vatandaşların yararlanacağı 10 bin metrekare alanda kapalı spor salonu, tenis kortu ve yeşil alan oluşturuldu. 

Hazro’ya Kadın Mola Evi ve sabit semt pazarı 

Fen İşleri Daire Başkanlığı, kırsal ilçelerde vatandaşların ihtiyacını karşılamak için yürüttüğü çalışmalar kapsamında Hazro ilçesinde ‘Kadın Mola Evi’ ve semt pazarı kurdu.

Zemin artı bir kattan oluşan ve 170 metrekare alana sahip mola evinde dinlenme, emzirme odası ve lavabolar bulunuyor. 

Kadın Mola Evi projesiyle birlikte ilçe merkezinde vatandaşların alışverişlerini daha rahat yapabileceği pazar alanı oluşturuldu.

Haftanın 7 günü vatandaşlara hizmet verilecek semt pazarı 370 metrekare alana sahip, içerisinde idari bina ve lavabolar yer alıyor.

Çınar’a bilgi evi ve akademi lise

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz