Yasin Börü anıldı

DAEŞ'i protesto bahanesiyle 6-7 Ekim 2014'te gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde, yoksul ailelere kurban eti paketlerini dağıtırken vahşice katledilen Börü ve arkadaşları anısına mezarları başında etkinlik düzenlendi.

Yasin Börü anıldı

DAEŞ'i protesto bahanesiyle 6-7 Ekim 2014'te yapılan izinsiz gösterilerde, yoksul ailelere kurban eti paketlerini dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları mezarları başında anıldı.

Şehitler Kervanı Platformu tarafından Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda, geçen yıl Kurban Bayramı'nın 4'üncü günü bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtırken vahşice saldırıya ve işkenceye maruz kalan, sığındıkları binanın 3'üncü katından atılarak öldürülen Yasin Börü (16), Hasan Gökgöz (26), Hüseyin Dakak (19), Riyat Güneş ve PKK tarafından öldürülen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın anısına etkinlik düzenlendi.

MEZARLARI BAŞINDA ANILDILAR

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte konuşan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, geçen yıl Kurban Bayramı'nda kapı kapı dolaşarak kurban eti dağıtan gençleri, insanlıktan nasibini almamış kişilerin vahşi bir şekilde katlettiklerini anımsattı.

Yasin Börü ve arkadaşlarının balkonlardan atıldığını belirten Çelik, daha sonra Börü ve arkadaşlarının bıçaklandığını, üzerilerinden araçlarla geçildiğini ve cesetlerinin benzin dökülerek yakıldığını ifade etti.  Etkinliğe Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan yardımcıları Vedat Turgut, Mehmet Hüseyin Yılmaz ile Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri katıldı.  Etkinlik, konuşmanın ardından yapılan dua ile son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz