Yeğenler kan döktü

Diyarbakır'da arazi anlaşmazlığında kan aktı. Yeğenlerin çatışmada bir kişi öldürüldü. Kurtalan'da husumetli ailenin buluşması meydan savaşına döndü. Bir kişi öldü.

Yeğenler kan döktü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Ahmet Oktay ile yeğenleri arasında, arazi meselesi yüzünden çıkan anlaşmazlığın kavgaya dönüşmesinde kan aktı. Silahlı kavgada Diyadin Okay hayatını kaybederken, kardeşi Metin Okay yaralandı. Ahmet Oktay gözaltına alındı.

YİNE ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI

Olay, dün sabah saatlerinde Silvan ilçesine bağlı kırsal Bağdere Mahallesi'nde meydana geldi. Diyadin Oktay (47)ve Metin Okay(32) ile amcaları Ahmet Oktay arasında arazi meselesi yüzünden çıkan anlaşmazlık tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar silahlarına sarıldı.

YEĞEN AMCA ÇATIŞMA

Büyüyen silahlı kavgada Diyadin ve Metin Okay amcaları Ahmet Oktay'ın açtığı ateş sonucu vücutlarına isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri, Bağdere mahallesinde sevek edildi. Olayın faili olarak 64 yaşındaki Ahmet Oktay Jandarma Ekipleri tarafından gözaltına alınırken, yaralılar ilk müdahalenin ardından Silvan Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

BİRİ ÖLDÜ, DİĞERİ YARALI

Diyadin Okay burada yapılan müdahalenin ardından, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk edidi. Evli beş çocuk babası olan Diyadin burada yapılan tüm müdahalere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Ağır yaralı olan Metin Okay'ın ise Silvan Devlet Hastanesindeki edavisi sürüyor.

BAĞDERE KÖYÜ GERGİN

Buarada köyde olası yeğen ve amcalar arasında çıkması muhtelen olay için, jandarma kırsal Bağdere Mahallesi'nde geçici karakol oluştururken, olayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı.

KURTALAN'DA BENZER OLAY

Öte yandan, bölgenin kanayan yarası haline gelen arazi paylaşımındaki aile içi anlaşmazlıkların yarattığı kan dökmeler devam ederken, benzer bir olay da, Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşandı. Akraba olan iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgada Nurettin Ç. Osman Ç ve Saddam Ç. ağır yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kurtalan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kurtalan Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralılardan ismi öğrenilemeyen bir kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, kavgaya karışanların yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler