Yerel Basın Güçlenmeli

İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Medya Derneği Yönetim Kurulu üyelerini Sur İlçesinde bulunan İçkaledeki makamında kabul etti.

Yerel Basın Güçlenmeli

Geçtiğimiz günlerde kuruluşunu ilan eden ‘Diyarbakır Yerel Medya Derneği’nin kurucu üyeleri, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu İç Kale’deki makamında ziyaret etti. Medya temsilcileri ve vali Güzeloğlu arasında gazetecilerin sorunlarına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Vali Güzeloğlu, gazetecilerin kurumsal bir çatı altında bir araya gelmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

“Basına önemli görevler düşüyor”

Güzeloğlu, kente yapılan olumlu işlerin basında daha geniş şekilde yer bulması ve gazetecilerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirterek, “Diyarbakır ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Gerek ekonomik alanda gerekse eğitim alanında çalışmalarımız var. Kentte oluşan olumsuz algının önüne geçilmesinde basına önemli görevler düşüyor. Bu konuda birlikte hareket ederek, kentin tanıtımına katkı sunulabilir. Yerel medyanın sorunlarını biliyorum. Bu konuda üzerimize düşen bir şey olursa yardımcı olmaya hazırım” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz