Yetimlere Kucak Açtılar

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen katliam nedeniyle yetim kalan çocuklara yardım elini uzatacak.

Yetimlere Kucak Açtılar

İHH İnsani Yardım Vakfının iş birliği yaptığı Diyarbakır İnsani Yardım Derneği üyelerinden oluşan heyet, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin Yenişehir ilçesi Tanışık köyünde yaşayan yakınlarını ziyaret etti.

Dernek Başkanı Veysi Çiçekli ile beraberindekiler, taziye dileklerini ilettikleri ailelere, gıda kolisi yardımı yaptı.

Saldırıda eşi Mehmet Salih Yaman'ı kaybeden 7 çocuk annesi Aynur Yaman'ı da ziyaret eden Çiçekli, ailelere sağlayacakları destekler konusunda bilgi verdi.

- "Yetim bizim yetimimiz"

Çiçekli, 16 sivilin yaşamını yitirdiği terör saldırısını lanetlediklerini söyledi. Acılarını paylaşmak için aileleri ziyaret ettiklerini anlatan Çiçekli, katliamda 36 çocuğun babasız kaldığını, 0-14 yaş arasındaki bu yetimlere yönelik çalışma başlattıklarını belirtti.

Çalışma kapsamında 20 yetim çocuk için aylık 100'er lira ödeme yapılacağını bildiren Çiçekli, paranın, anne adına açılan banka hesabına 3 ayda bir aktarılacağını dile getirdi.

Çiçekli, yetimlere yılda bir kez kırtasiye, her bayramda da giysi yardımında bulunacaklarını kaydetti.

Yetimlerin her türlü ihtiyacını gidereceklerini vurgulayan Çiçekli, "Yetim bizim yetimimiz. Dünyada nasılsa, aynı yardımı Tanışık'taki yetimlerimize de yapacağız. Yetimlere kırtasiye, giyim, gıda yardımı, maaş bağlamanın yanı sıra bize ulaşmaları durumunda sağlık ihtiyaçlarını karşılayacağız. Kendi çocuklarımıza nasıl bakıyorsak, onlara da aynen öyle bakacağız." diye konuştu.

Dünya genelinde 35 bin, Türkiye'de 31 bin, Diyarbakır'da da 492 yetime destek sağladıklarına dikkati çeken Çiçekli, "Dini, ırkı ne olursa olsun bizim için mazlum, mazlumdur. Nerede olursa olsun onlara ulaşmaya çalışıyoruz." dedi.

- "Bu yetimler ümmetimizin evlatlarıdır"

Derneğin Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Yıldız da sivillere yönelik saldırıyı vahşet olarak nitelendirdiğini, kimden gelirse gelsin şiddetin karşısında bulunduklarını söyledi.

Tanışık köyünde tespit ettikleri yetimlere sahip çıkacaklarını belirten Yıldız, "Hem ayni hem de nakdi yardımları periyodik gerçekleştireceğiz. Bu yetimler derneğimiz, halkımız ve ümmetimizin evlatlarıdır." ifadelerini kullandı.

- "Yukarıda Allah, aşağıda da devletimizdir"

Ağabeyi Mehmet Salih ve birçok akrabasını kaybettiği saldırıdan yaralı kurtulan Musa Yaman ise teröristlere tepki göstererek, "Saldırıyı yapan ya da yaptıranlardan Allah hakkımızı alsın. Saldırıyı kınıyoruz, içimiz yanıyor. Çok kötü bir olay yaşadık." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyaretinden mutlu olduklarını dile getiren Yaman, şöyle devam etti:

"Burada bize yardımcı olmaya çalıştılar. Fatiha okudular, taziyemize katıldılar. Bizi yalnız bırakmadılar. Devletimize teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun onlardan. Yukarıda Allah, aşağıda da devletimizdir. Devletimize her zaman muhtacız, devletimiz de bize bakıyor. Devlet maddi ve manevi bakımından bizi yalnız bırakmadı. Hala bizi kolluyor, devletin gözetimi altındayız."

Ağabeyinden geriye en büyüğü 13 yaşında, en küçüğü 5 aylık yedi yetim kaldığını anlatan Yaman, İHH adına kendilerine ziyarette bulunan heyete teşekkür etti.

Yaman, "Bizi yalnız bırakmadılar. Çoluk çocuğumuza yardım edecekler. Yetimlerimizi yalnız bırakmayacaklar. Giysi, gıda, kırtasiye yardımı yapılacak. Allah razı olsun, çocuklarımıza maaş bağlanacak." dedi.

Aynur Yaman ise 7 çocuğunun, eşinin emaneti olduğunu, kendilerine yardımda bulanan vakfa teşekkür ettiğini söyledi.

- "Tutturdukları bu yol, yanlış yoldur"

Saldırıda 2 oğlu ve torununu kaybeden muhtar Bayram Yaman, teröristlerin zulmüne uğradıklarını belirtti.

Yaman, saldırıdan geriye 8 dul ve 36 yetimin kaldığını, bunların ihtiyaçlarının karşılanmasının zor olacağını dile getirdi.

Bu süreçte devletin kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Yaman, "Allah, Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, devletimizi başımızdan eksik etmesin." ifadesini kullandı.

Bu zulmün hiçbir zaman unutulmayacağına işaret eden Yaman, şunları kaydetti:

"Zordur, bizim başımıza geldi, Allah kimsenin başına getirmesin, düşmanımın başına bile getirmesin. Adamlar kalkmış kendi milletini öldürüyor. Kimse böyle bir şey yapmamış. Yardımımıza devletten başka kimse gelmedi. Tutturdukları bu yol, yanlış yoldur. Ne kadar gidecek? Lanet gelsin onlara. İnsan olsaydılar insan öldürmezdiler, bu işi yapmazdılar. Bunları insan olarak kabul etmiyorum."

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki terör saldırısında da sivillerin hayatını kaybettiğini söyleyen Yaman, saldırıyı kınadı.

Yaman, vakfın yapacağı yardımlardan memnun kaldıklarını sözlerine ekledi.

Heyet, daha sonra saldırıda hayatını kaybedenlerin mezarını ziyaret ederek, dua okudu.

Kaynak: Diyarbakır Söz