Yılmaz Hasta Ziyaretinde

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Yılmaz Hasta Ziyaretinde

Hastane bahçesindeki hasta yakınlarıyla görüşen Bakan Yılmaz, daha sonra yatarak tedavi gören hastaları ziyaret etti. Sağlık durumları hakkında Hastane Yöneticisi Dr. Şenol Gedik ve doktorlardan bilgi alan Bakan Yılmaz, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, köklü bir hastane olan Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde son dönemlerde önemli yeniliklere yapıldığına işaret ederek, “Sağlık personellerimizi ve hastalarımızı ziyaret etme imkanımız oldu. Hayatımızda sağlık çok önemlidir” dedi.

“SAĞLIKTA ÖNEMLİ REFORMLAR YAPTIK”

Son 12 yılda en büyük dönüşümler ve değişimlerin yapıldığı alanın sağlık olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, “Önemli reformlar yaptık. Bu konuda. Çok önemli atımlar gerçekleştirdik. Eskiden ortalama 3 poliklinik yaparken, şimdi 8’leri bile aşmış durumda. Çok daha iyi bir sağlık hizmeti alıyoruz. Memnuniyet oranları çok yüksek. Bütün bu başarılarda tabii ki sağlık personelimizin büyük katkısı ve emeği var. Dünyada birçok ülke bu kaynaklarla bu memnuniyeti oluşturamıyor. Biz bunu başarıyorsak, sağlık personelimizin fedakâr çalışmalarıyla, işlerine olan bağlılıklarıyla bunu sağlıyoruz. Bundan sonra da daha iyi yerlere geleceğiz” diye konuştu.

“SAĞLIK PERSONELİNİ TOPYEKUN SAHİPLENMEMİZ GEREKİYOR”

Bakan Yılmaz, böylesi başarılı bir tablo içerisinde sağlık personellerine ve doktorlara yönelik saldırılar ve üzücü hadiseler yaşandığının altını çizerek, şöyle dedi: “Geçtiğimiz Cuma günü Samsunda bir doktorumuz saldırıya uğradı ve vefat etti. Ben kendisine tekrardan Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sağlık çalışanlarına baş sağlığı diliyorum. Bu hadiseler sadece sağlık camiamızı değil, hepimizi yani 78 milyonu derinden üzüyor. Çünkü bunlar 78 milyona hizmet eden insanlarımızdır. Biz şuna inanıyoruz, bir taraftan kurumlarımızın güvenlikle ilgili birimlerimizin daha yoğun bir gayreti ile daha da önemlisi topyekun olarak milletimizin sahiplenmesi ile özellikle bu kurumlarımızdan hizmet alan bizlerin halkın bizatihi sahiplenmesi ile bu sorunların üzerine gitmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK KURUMLARINDA ŞİDDET YAKIŞMIYOR”

Şiddetin her alanda kötü olduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, “Ama özellikle şifa dağıtan hayata, insanları bağlayan kurumlarda şiddet hiç mi hiç yakışmıyor. Bunun hastalara bir faydası yok. Tam aksine hem şiddet uygulayan kimse onun kaygı duyduğu hastaya ve tüm hastalara zarar vermişler. Biz sağlık personelimizi ne kadar huzurlu bir ortamda çalıştırırsak, ne kadar rahat bir ortamda çalıştırırsak, o derece onlar da işlerini düzgün yaparlar. Gereğini yapmış olurlar. Hastalarımızın da faydasını düşünüyorsak, sağlık personeline olan takdirimizi de ifade etmek istiyorsak, buralarda çok daha anlayışlı olmak durumundayız. Sağlık personelinin gecesi gündüzü yok. Biz böyle kısa süreyle hastanemize geldiğimizde yaşanan hadiselerimizi görüyoruz. Onlar sürekli bu sorunlarla baş başalar gerçekten çok ciddi gayret gösteriyorlar. İnşallah bu üzücü hadiseler yaşanmaz ama bunların yaşanmaması için de bir taraftan daha sıkı güvenlik alınması diğer taraftan da halkımızı bu işe sahiplenmesi doktorumuzu, sağlık personelimizi bu ortamı korumamız gerekir. Bunu yaptığımız sürece inanıyorum ki bu olaylarda en aza inecektir” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler