Yollar Kan Gölü

Diyarbakır'ın üçgeninde meydana gelen trafik kazalarında, 4 kişi yaşamını yitirirken, 23 kişi de yaralandı.

Yollar Kan Gölü

Aşırı hız ve dikkatsizlik haftanın ilk gününde, karayollarını kan gölüne çevirdi. Diyarbakır, Batman, Mardin üçgenindeki kazalarda 4 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı.

Günün ilk kazası, Diyarbakır'da yaşandı. Diyarbakır - Şanlıurfa karayolunun 12. kilometresinde Selim Can'ın kullandığı 21 CKN 43 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen ve sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen 21 FP 338 plakalı otomobil çarpıştı.

SÜRÜCÜ ÖLDÜ

Kazada sürücü Can olay yerinde yaşamını yitirdi, iki otomobildeki 8 kişi de yaralandı. Bazı yaralılar itfaiye ekiplerinin yardımı ile araçlardan çıkarıldı. Yaralılar ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere, Can'ın cesedi ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

ANNE VE OĞLU

Günün ikinci kazası Mardin'de meydana geldi. Dün saat 15.00 sıralarında Mardin-Kızıltepe karayolunun Kızıltepe Cezaevi yakınlarında meydana geldi. Leyla Demir, oğlu Sozdar Demir ile yürüyerek yolun karşısına geçmek istedikleri sırada, Mardin istikametine giden ve sürücüsünün kimliği henüz açıklanmayan 47 AJ 275 plakalı hafif ticari araç çarptı.

YOLUN KARŞISINA

Şiddetli çarpmanın etkisiyle Sozdar Demir olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan anne Leyla Demir ise ambulansla kaldırıldığı Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden anne ile oğlunun yakınları geldikleri olay yerinde Kürtçe ağıtlar yaktı. Kazaya karışın hafif ticari araç sürücüsü, olayın ardından polise giderek teslim oldu. Sürücü ve kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

SİİRT YOLUNDA

Siirt'te Atilla Epcerev'in (34) kullandığı 56 AK 156 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Siirt-Kurtalan karayolu Başyurt mevkisinde yolun kenarına devrildi. Kazada yaralanan sürücü Epcerev ile otomobilde bulunan Gazal (65), Güneş (34), Nuper Gazal (2) ve Merve Epcerev (6), sağlık ekiplerince Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ELAZIĞ YOLUNDA İKİ KAZA

Elazığ'da Engin Tektaş'ın (31) kullandığı 23 AZ 887 plakalı otomobil, Cahit Dalokay Bulvarı üzerinde, karşıdan karşıya geçmeye çalışan Yasin Uğraş'a (76) çarptı. Ağır yaralanan Uğraş'a, ilk müdahaleyi olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri yaptı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Uğraş, yapılan müdahalelere rağmen, kurtarılamadı.

TARIM İŞÇİLERİ KAZA GEÇİRDİ

Kaza, akşam saatlerinde Elazığ- Diyarbakır karayolunun 7'nci kilometresinde meydana geldi. İçinde 25 tarim işçisinin bulunduğu ve Turgut Ekmen yönetimindeki 23 EZ 531 plakalı kamyonet, yolun sağından geri geri geldiği belirtilen Hıdır Turan Özdemir yönetimindeki 23 FR 485 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada tarım işçilerini taşıyan kamyonette bulunan işçilerden 9'u çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler