3.Dünya savaşına doğru “Rusya'yla savaşa hazırlanıyoruz”

Rusya'nın NATO ülkelerine saldırı hazırlığı yaptığı iddiaları Batı basınında gündem olurken Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius da dikkat çeken bir açıklama yaptı.

3.Dünya savaşına doğru “Rusya'yla savaşa hazırlanıyoruz”

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Rusya'nın olası bir saldırısına karşı Alman ordusunun hazırlık yapması gerektiğini söyledi.

Pistorius, Almanya ve NATO'nun askeri kapasitesini artırması gerektiğini kaydederek "Böyle bir şey ne zaman gerçekleşir bilemeyiz ve şu anda NATO'daki müttefiklerimizle hazırlık yapıyoruz" dedi. Almanya'nın silahlanarak caydırıcı etkisini artırması gerektiğini kaydeden Pistorius, Rusya'nın Baltık ülkelerine saldırması halinde binlerce askerin yanıt vermeye hazır hale gelmesi gerektiğini belirtti.

Alman bakan, Ukrayna savaşı sürerken Rusya'nın böyle bir saldırıya girişmesini beklemediğini de ifade etti.

Alman Bild gazetesi geçen hafta askeri istihbarata dayandırdığı haberde, Rusya'nın 2025 ortasına kadar NATO'ya saldırı düzenleyeceğini yazmıştı. Gazete, Ukrayna'daki başarılardan güç alan Rus ordusunun saldırı ihtimaline karşı Almanya'nın hazırlıklara hız verdiğini de kaydetmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise NATO'ya saldıracakları haberlerini "uydurma" diye nitelemiş, bunun Moskova'non çıkarına olmayacağını söylemişti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz