ABD: Suudi Arabistan, İsrail ve Filistin ile ilgili görüşmeler devam ediyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, çevrimiçi basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD: Suudi Arabistan, İsrail ve Filistin ile ilgili görüşmeler devam ediyor

Kirby'e, New York Times yazarı Thomas Friedman'ın, ABD Başkanı Joe Biden'ın "iki devletli çözüm için İsrail'in Filistinlilere tavizler vermesi koşuluyla Suudi Arabistan ile İsrail arasında bir güvenlik anlaşması olasılığı" üzerinde uğraştığı iddiası soruldu.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın, Ulusal Güvenlik Konseyi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile bölgeye gittiğini söyleyen Kirby yetkililerin görüşmelerinde ele alacakları pek çok konu olduğuna dikkati çekti.

Kirby, İsrail ve Suudi Arabistan arasındaki normalleşmeyi desteklemeye devam edeceklerini belirterek Sullivan'ın Suudi Arabistan'da bu hususta görüşmeler yapacağını ancak bunun sonuçlarını bilmek için henüz erken olduğunu söyledi.

Sullivan'ın ziyaretinin "daha entegre, işbirlikçi ve müreffeh bir Orta Doğu" politikaları doğrultusunda gerçekleştiğini aktaran Kirby, Biden'ın İsrail-Filistin konusunda iki devletli çözüme inanmaya devam ettiğini ve Sullivan'ın görüşmelerinin bir parçasının bu konu olacağını bildirdi.

Kirby, bu hususta görüşmelerin devam ettiğini aktararak başka bir yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak: Anadolu Ajansı