ABD'de silahsızlanmaya ilginç öneri

ABD Ulusal Tüfek Derneği (NRA) geçtiğimiz hafta 20’si çocuk 27 kişinin ölümüyle sonuçlanan okul saldırısı sebebiyle okullarda silahlı güvenlik görevlileri olsun dedi.

ABD'de silahsızlanmaya ilginç öneri

Yaşanan olayda okul yönetimini hatalı bulan Dernek Başkanı Wayne LaPierre, okulların silahlı görevliler tarafından korunması gerektiğini söyledi. Pierre, “Silahlı kötü adamı durdurmanın tek yolu silahlı iyi bir adamdır.” dedi.

ABD’de yaşanan silahlanma tartışmaları konusunda NRA’nın açıklaması merakla bekleniyordu. Yaşanan acı hadise sonrası bir daha böyle bir olayın gerçekleşmemesi için her türlü katkıya hazır olduklarını belirten dernek ilginç bir açıklamaya imza attı.

Dernek adına konuşma yapan LaPierre, yaşanan hadiselerde asıl sorumluların medya ve şiddet içerikli video oyunlarının olduğunu söyledi. Okulların da bankalar ve havaalanları gibi silahlı güçler tarafından korunması gerektiğini ifade eden LaPierre, yetkilileri okullara silahlı polis yerleştirme konusunda adım atmaya çağırdı. LaPierre, bunun tatil döneminin hemen ardından yapılması gerektiğini belirtti.

Başkanın bu sert açıklamaları sırasında salonda bulunan bazı izleyicilerin “NRA çocuklarımızı öldürmeyi durdurun.” şeklinde sloganlar attığı görüldü.

Dünya’da silahlı saldırı sonucu ölümlerin en çok yaşandığı ülke olan Amerika’da 310 milyon kayıtlı silah bulunuyor.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz