Anonymous’un iddiası dünyayı ayağa kaldırdı!

Uluslar arası hacker grubu Anonymous, IŞİD’in 22 Kasım Pazar günü ABD, Paris, Endonezya, İtalya ve Lübnan’da saldırılar planladığı bilgilerine ulaştıklarını açıkladı.

Anonymous’un iddiası dünyayı ayağa kaldırdı!

Anonymous grubu Cumartesi günü Youtube üzerinden bir video yayınlayarak IŞİD’den edindiği bilgileri paylaştı.

Hacker grubu aynı zamanda edindikleri bilgileri gerekli resmi makamlara da ulaştırdıklarını belirterek, “yetkililere gerekli uyarıları yaptık ancak yine de sivilleri de uyarmanın da sorumluluğunu hissettik” dediler.

Anonymous, insanları kalabalık yerlerden uzak durmaya, Pazar günü kiliselere gidenleri de uyardı. Grup ayrıca İŞİD saldırısına uğrayacağını öne sürdüğü hedefler arasında Paris'te kadınların yapacağı toplu gösteri, bir Oyun salonu, Roma ve dünyanın başka kentlerinde de kutlanacak Mesih Bayramı, ABDli heavy metal grubu Five Finger Death Puch'ın Endonezya'da vereceği konser, Lübnan'da Holy Spirit Ünivesitesi'nde düzenlenecek Pastoral Günü olduğunu ileri sürdü. Anonymous, IŞİD'in söz konusu saldırıları planladığına ilişkin kanıtları da yetkililerle paylaştıklarını belirtti.

ANONYMOUS’UN BİLGİ ALDIĞI OLASI EYLEM YERLERİ

Paris’te düzenlenecek kadın gösterisi

Roma

Endonezya,  1 gün

İtalya

Lübnan

Atlanya

Anonymous, bu bilgileri yayınlamakla daha fazla farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirterek aynı zamanda sosyal medya platformu Twitter’da da #22Daesh ve #OpParis hasthagleri açarak bilgilendirmeye de devam edeceklerini açıkladılar.

Anonymous 2005 yılından beri tüm dünyada bir çok resmi ve özel sitelerin sistemlerine girerek erişilmez yaptı.

ANONYMOUS KİMDİR

Anonymous, çeşitli siyasi olayları, genellikle devlet teşkilatlarına ait sitelere saldırılar düzenleyerek protesto eden hacktivist grubu.

Konsept önceleri esnek bir uzlaşmayla belirlenmiş bir amaca doğru, koordineli bir şekilde öncelikli olarak eğlence odaklı, herhangi bir ad kullanmayan bir çevrimiçi topluluk tarafından da kabul edilmiştir. 2008 yılından itibaren, giderek işbirliği ile yapılan uluslararası internet saldırıları, önceden bildirilmiş protestolar ve genellikle sinema ve telif hakkıyla korunan diğer eserlerin ticaretini yapan firmaların korsan yayın karşıtı kampayanlarına karşı diğer eylemler ile anılır hale geldi. Eylemler, kendilerini "Anonim" olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılmaktadır.

4chan, ilgili wiki, Encyclopædia Dramatica ve bazı forum sayfaları gibi pek çok web sitesinin Anonymous ile güçlü bağlantıları bulunmaktadır. 2008 yılındaki tartışmalı, kamuoyunda yankılanan DDoS saldırılarından sonra, grup üyeleriyle bağlantılı olay sayısı artmıştır. CNN, uluslararası arenadaki gücü göz önünde alındığında Anonymous'tan WikiLeaks'in üç büyük halefinden biri olarak bahsetmiştir.

Anonymous geniş isimsiz bir kolektif olarak her türlü insan kavramını temsil eder.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler