Bakan Ergin, çadır kenti ziyaret etti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İslahiye ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyelilere seslenerek, ''Üzerinizdeki zulüm bitinceye kadar bizim misafirimizsiniz, başımızın üstünde yeriniz var'' dedi.

Bakan Ergin, çadır kenti ziyaret etti

Bakan Ergin, çadır kentteki ziyaretinde, Suriyelilerin zorunluluktan dolayı yurtlarından, evlerinden ve akrabalarından uzak bir şekilde İslahiye'de bulunduğunu söyledi.

Bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İslahiye'deki çadır kentte kalan Suriyelilerle beraber olmayı çok istediğini ancak sis dolayısıyla helikopterin İslahiye'ye inemediğini dile getiren Ergin, ''Kendisinin çok çok selamları var. Hepinize selamlarını ve sevgilerini gönderdi. En kısa süre içerisinde sizlere ziyarette bulunmak ve sizlerle bir arada olmak istediğini benim size iletmemi söyledi. Onun bu mesajını da sizlerle paylaşıyorum'' diye konuştu.

ZULÜM BİTENE KADAR

Suriyelilere, ''Üzerinizdeki zulüm bitinceye kadar bizim misafirimizsiniz, başımızın üstünde yeriniz var'' diyen Ergin, şunları kaydetti:

''İnsanlık katlediliyor, insanlık ayaklar altına alınıyor. Ama medeni dünya buna yeterince sesini yükseltmiyor maalesef. İnsanlığın ayaklar altına alındığı Suriye'de, dünya üzerindeki insan hakları örgütleri, sözde insan hakları savunucuları seslerini yeterince yükseltmiyorlar. Ama üzülmek yok, Allah'ın izniyle burada kardeşleriniz var. Duamız, gayretimiz, beklentimiz bir an önce zulmün bitmesi, Suriye'de barışın, huzurun temin edilmesidir. Sizlerin de gönül rahatlığıyla bir an önce, bahçenize, evinize, köyünüze tekrar vatanınıza dönmenizi Allah'tan temenni ediyoruz.''

Bakan Ergin, konuşmasının ardından çadır kentteki Türk Kızılay'ı protokol çadırında, bazı Suriyelilerle bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergin, çadır kentteki Suriyelilerin tek beklentilerinin ve arzularının, Suriye'de barışın sağlanması ve yurtlarına, evlerine, bahçelerine dönmek olduğunu vurguladı.

Bu arada ellerinde Türk ve Suriye bayrakları taşıyan bir grup Suriyelinin, Türkiye'ye müteşekkir olduklarını belirten dövizlerle Başbakan Erdoğan'ın İslahiye'ye gelmesini beklediği görüldü.

Başbakan Erdoğan'ın ilçeye gelemeyeceğini öğrenen Suriyeli bir genç kız, Başbakan Erdoğan'ı çok sevdiğini söyleyerek, ''Erdoğan için canımı bile veririm'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz