Berham Salih istifasını sundu

Berham Salih istifasını sundu

Berham Salih istifasını sundu

ERBİL-Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Berham Salih, resmen istifasını sunarak yerini KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani’ye bıraktı. Berham Salih, istifa mektubunu dün Bölge Başkanı Mesut Barzani’ye sundu. İstifayı kabul eden Barzani’nin, hükümeti kurma görevini KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani’ye vermesi bekleniyor.

İSTİFASINI SUNRU

Federal Kürdistan Bölgesi dış ilişkiler bürosu başkanı Felah Mustafa Ocak ortasında, Şark Ewsat gazetesine yaptığı açıklamada, “Neçirvan Barzani önümüzdeki günlerde hükümet başkanı görevine gelecek. Yeni hükümet kurulacak ve bakanlık görevlerinde yeni isimler olacak, bu da hükümet başkanının programına bağlı” demişti.

ABD’nin 2003’teki Irak işgali ardından kurulan Kürdistan Bölge Hükümeti’nin ilk başbakanı Neçirvan Barzani olmuştu. 1 Eylül 2009’da Bazani’nin yerine Dr. Berhem Salih geçmişti. Son günlerde Berham Salih’in, Almanya’da tedavi gören Irak Cumhurbaşkanı ve YNK Lideri Celal Talabani’nin yerine geçeceği iddiaları ortaya atılmıştı.

26 Ocak günü bir açıklama yapan YNK Politbüro Sözcüsü, Talabani’nin bu yönde vasiyet yaptığı iddialarını yalanlamıştı. Sözcü, “Talabani’nin vasiyetini yaptığı yönünde hiçbir kaynağı olmayan bu haberler yanlış ve temelsiz” demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz