Biden musluk suyu içti, “kimyasal değil” dedi!

Amerika Birleşik Devletler Başkanı Joe Biden, geçen yıl tren kazasında yayılan kimyasallardan etkilenen Ohio eyaletinin East Palestine bölgesine ziyarette bulunarak dayanışma mesajı verdi. Bölgeye bir yıl sonra gelmesi protesto edilen Biden, suyun temiz olduğunu kanıtlamak için de bir bardak musluk suyu ve kahve içti.

Biden musluk suyu içti, “kimyasal değil” dedi!

ABD Başkanı Joe Biden, tren kazasının yıl dönümünde Ohio'yu ziyaret etti. East Palestine kasabasında incelemeler yapan Joe Biden, bazı işletmeleri de ziyaret etti ve halkla bir araya geldi.

KASABANIN İHYASI

Kasabanın yeniden ihyası için çalışma yürüttüklerini anlatan Biden, birçok sosyal ve ekonomik programla bölgeyi yeniden kalkındıracaklarını ifade etti. Ziyaret sırasında bölge halkı tarafından protesto edilen Joe Biden'a "Bir yıl sonra mı? Çok geç" sloganları atıldı.

SUYUN TEMİZ OLDUĞUNU KANITLAMAK İÇİN

Kasabadaki bir dükkanda mola veren Biden çevre felaketinden etkilenen bölgede suyun temiz olduğunu kanıtlamak için bir bardak yerel musluk suyu ve kahve yudumladı. Çevre Koruma yetkilileri kuyuları ve su şebekesini kontrol ettiklerini çevre felaketi sebebiyle yüksek düzeyde kirlilik yaşanmadığını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler