Bombalı saldırı: 3 öldü

Afganistan İçişleri Bakanlığı, askeri bir aracın yakınlarında bir motosiklete yerleştirilmiş bir bombanın patlaması sonucu üç Taliban güvenlik personelinin öldüğünü açıkladı.

Bombalı saldırı: 3 öldü

Taliban yönetimindeki Afganistan'ın İçişleri Bakanlığı, ülkedeki haşhaş imha çalışmalarında kullanılan bir polis aracının yakınlarında bir motosiklete yerleştirilmiş bir bombanın patlaması sonucu üç Taliban güvenlik personelinin öldüğünü duyurdu.

Ülkenin kuzeyindeki Bedahşan eyaletindeki pek bölgede çiftçiler, Taliban güvenlik güçlerinin haşhaş ekimine karşı teşebbüslerine itiraz ediyor. Protestoların sürdüğü bölgede yaşanan patlamaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Matin Qaniee, "Patlama, polis konvoyunun haşhaş imhası amacıyla seyir halinde olduğunu anda yaşandı" ifadelerini kullandı. Eyalet başkenti Faizabad'da yaşanan patlamanın arkasında kimin olduğu netlik kazanmadı. 

PROTESTOLARDA 2 KİŞİ ÖLDÜ
Taliban'ın merkezi ve yerel yetkilileri, patlamadan bir gün önce yaptıkları açıklamalarda, protestoların yaşandığı bölgelerde sükunetin sağlandığını ve yerli halkla görüşmek üzere Kabil ve Faizabad'dan ekiplerin bölgeye gönderildiğini belirtmişti. Geçen hafta başlayan protestolarda bugüne kadar iki kişi öldü. Taliban, haşhaşa karşı girişilen imha ve yasaklama adımlarından etkilenen ailelerin zararını tazmin etmeyi değerlendirdiklerini belirti.

Kaynak: Diyarbakır Söz