Fas'ta depremzedelere çadır ve yardım dağıtımı sürüyor

Fas'ta 8 Eylül'de meydana gelen ve büyük yıkıma yol açan depremin ardından devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) çadır ve insani yardım dağıtımları devam ediyor.

Fas'ta depremzedelere çadır ve yardım dağıtımı sürüyor

Resmi kuruluşlar ve STK'lar, merkez üssü Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için getirdikleri yardımları kurdukları, büyük depolarda biriktirerek, yapılan tespitlerin ardından bunu ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyor.

Depremin etkilediği, Marakeş'e 60 kilometre uzaklıktaki Amizmiz 'de de çeşitli yardımlar devam ederken, hayat da yavaş yavaş normale dönmeye başladı.

Kentteki kafe, mağaza ve dükkanların bir kısmı yeniden açılırken, birçok kampın bulunduğu komşu bölgelerde ise hasar nedeniyle çoğu kuruluş hizmet veremiyor.

Amizmiz kentinde depremden en çok etkilenen köylerde de aileler çadırlarda, duruma uyum sağlamaya çalışıyor.

Bölgede oteli bulunan Muhammed Abdulhalık, açıklamada, yöre sakinlerinin hem sosyal hem de psikolojik olarak depremin yansımalarını hala yaşadığını söyledi.

Fas'ta 8 Eylül'de meydana gelen depremde 3 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği, 6 bin 125 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Fas Kraliyet Divanı'ndan 14 Eylül'de yapılan yazılı açıklamada da depremden etkilenen bölgelerde yaklaşık 50 bin evin tamamen veya kısmen yıkıldığı bildirilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz