Gazze'de katliam

ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına tepki gösteren Filistinlilere İsrail askerleri ateş açtı. En az 43 Filistinli şehit olurken, binlerce kişi de yaralandı.

Gazze'de katliam

Siyonist terör devleti İsrail, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden savunmasız Müslümanların üzerine kurşun  yağdırırken ne Avrupa devletlerinden ne de İslam dünyasındaki kukla devletlerden ses çıkmıyor.

Terör destekçisi ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı terör devleti İsrail’i iyice kudurttu. Siyonist askerler Gazze ve Kudüs’te Müslümanlara gerçek mermilerle saldırıyor.

 ŞEHİT VAR, KUKLALAR SESSİZ!

Sabah saatlerinde ABD’nin skandal kararını protesto etmek isteyen Filistinler Gazze sınırında ve Kudüs-ü Şerif’te toplandılar. Katil İsrail askerleri ateş yakıp kararı protesto eden Filistinli Müslümanlara gerçek mermilerle saldırıyor. Halen devam eden olaylarda son rakamlara göre 40'a yakın Müslüman şehit oldu, yüzlerce yaralı var. Dünya ise bu Siyonist katliama karşı sessizliğini koruyor. Batılı devletlerin kuklası olan sözde Müslümanlar devletler de Kudüs ve Gazze’deki katliama kayıtsız kalmaya devam ediyor.

ABD’NİN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİ

İslam coğrafyasında ABD ve İsrail’in uydu devleti gibi hareket eden Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) siyonistlerin Kudüs’ü işgal etmesine ve Gazze’deki savunmasız Müslümanları katletmesine gözlerini kapatarak zulme rıza gösteriyor. Halkın hiçbir söz hakkı olmadığı bu kukla devletlerin yöneticileri ABD ve İsrail’in en büyük destekçisi. Türkiye’ye karşı da hasmane bir tutum içerisinde olan bu ülkeler Müslüman dünyasının kalbinde bir ur gibi duruyor.

SALDIRILAR HIZ KESMİYOR

Gazze’de binlerce Filistinli, sınırın farklı noktalarında bir araya gelirken, küçük gruplar güvenlik bariyerlerine yaklaşmaya çalıştı. Sınır boyunca Filistinliler ile İsrail askerleri arasında, çatışmalar başladı. Gazzeliler askerlere taş atarken, askerler de gerçek mermiler kullanarak saldırdı.  Filistinli yetkililer, protestolarda İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 43 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerden birinin 12 yaşındaki bir çocuk, bir diğerinin 21 yaşındaki bir Filistinli genç olduğu belirtildi. Protestolarda yaralanan Filistinli saysı da bine yaklaştı. Filistin Kızılayı yaralılardan en az 253'ünün gerçek mermiyle vurulduğunu açıkladı.

Sınırıda protesto düzenleyen Filistinliler gerçek mermiyle ateş eden İsrail keskin nişancılarından ve İnsansız Hava Araçlarından korunmak için lastik yakıyor. Gazze sınırı tümüyle duman altında kaldı.

KATLİAMA FİLİSTİN YÖNEYİMİN'DEN TEPKİ

Katliama Filistin Yönetimi'nden tepki geldi. Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf Mahmud, İsrail hükümetini 'İsrail işgaline karşı kahramanca direnen Gazzelilere karşı korkunç bir katliam düzenlemekle suçladı. Mahmud, uluslararası toplumu bu korkunç katliamı durdurmak için müdahale etmeye çağırdı.

Kudüs’teki açılış öğleden sonra gerçekleşecek. İsrail ordusu Pazar ve Pazartesi günü havadan Gazzelilere bildiri atarak, eylemlerden uzak durmalarını istedi. İsrail ordusu, güvenlik bariyerine yaklaşılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Bu sabah da İsrail helikopterleri attıkları bildirilerle Filistinlilere 'can güvenliği' uyarısı yaparak, gösterilere katılmamalarını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz