Gemi alabora oldu

Türk kargo gemisi, Yunanistan'da alabora oldu: 1 ölü, 3 kayıp

Gemi alabora oldu

Yunanistan'ın batısındaki Zakintos adası açıklarında bir Türk kargo gemisi alabora oldu.

Yetkililer, gemideki 6 kişinin kurtarıldığını ve 1 cesede ulaşıldığını açıkladı. Kayıp 3 denizciyi arama çalışmaları ise sürüyor. Gemideki personelin tamamının Türk olduğu bildirildi.

Kurtarılan denizciler, Zakintos adasındaki sağlık merkezine götürüldü

Yunanistan'ın batısındaki Zakintos adası açıklarında bir Türk kargo gemisi alabora oldu. Kurtarılan 6 Türk denizci, kontrol için Zakintos adasındaki sağlık merkezine götürüldü, kayıp 3 denizciyi arama çalışmaları sürüyor. Yarıya kadar denize batan gemide bir de ceset bulundu.

Yakamoz Denizcilik'e ait Erol Şenkaya isimli geminin Zakintos adasından, kozmetikte kullanılan bir zeytinyağı türevi olan pirina yağı yükleyerek yola çıktığı öğrenildi. Yükün, bir tarafa doğru kayması sebebiyle geminin alabora olduğu sanılıyor.

Kurtarılan denizcilerin durumları iyi

Yunanistan'ın batısındaki Zakintos ve Kalina adaları arasında batan Erol Şankaya isimli gemiden 6 Türk personelin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Sabaha karşı alabora olan gemide kurtarma çalışmaları yürüten Sahil Güvenlik ekipleri, 6 denizciyi kurtarmıştı. Sahil Güvenlik yetkilileri, güvertede cesedi bulunan kişinin gemi kaptanı olduğu bilgisini verdi. Kayıp 3 Türk denizcinin bulunması için başlatılan aramalara sabah saatlerinde helikopterlerin de destek verdiği belirtildi.

Erol Şankaya, Zakintos adasından yüklediği pirina yağını Türkiye'ye getirmek üzere yola çıkmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler