Hadlerini bildiririz

Türkiye’nin kendisine yönelik hasmane tutumlara, saldırılara ve tehditlere karşı var olan gücü, tarihinden aldığı ilhamla en sert şekilde karşılık vereceğini belirten Erdoğan, “Gerekeni yapmakta asla tereddüt etmeyiz” dedi.

Hadlerini bildiririz

TAI’nın Kazan’daki tesislerinde Havacılık ve Uzay Günü Kutlama Programı ve Hürkuş uçağının hangardan çıkış törenine katılan Başbakan Erdoğan, sözlerine Eruh’ta yaşanan terör saldırısında şehit olan askerler için Allah’tan rahmet dileyerek başladı ve “Terör çirkin yüzünü her fırsatta ve her durumda gösteriyor. Ama bir kez daha samimi bir inançla ifade ediyorum ki Türkiye her geçen gün artan siyasi, ekonomik ve askeri gücüyle terör belasının üstesinden mutlaka ama mutlaka gelecektir” dedi.

DÜNYA'YA SESLENDİ

Hürkuş uçağının üretimiyle Türkiye’nin havacılık tarihinde bir dönüm noktası yaşandığını ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin dünyanın ve bölgenin en güçlü hava kuvvetlerinden biri olma yolunda ilerlediğini bildirdi. Erdoğan konuşmasında Türkiye’nin havacılık tarihi üzerinden Suriye’ye de mesaj vererek, “1914 yılında Taberiye Gölü yakınlarında uçakları düşen Şam da Selahattin Eyyubi’nin türbesinin yanı başında kabirleri bulunan ilk hava şehitlerimiz Yüzbaşı Fethi Bey ve Üsteğmen Sadık Bey’e aynı şekilde Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” diye konuştu. Erdoğan sözlerini “Geçtiğimiz hafta uluslararası sularda alçakça bir saldırı sonucu kaybolan pilotlarımız Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un da milletçe umut dolu bekleyişimizi mutlu şekilde neticelendirmelerini diliyor, ailelerine sabırlar temenni ediyorum” diye sürdürdü.

“SAVUNMA SANAYİ BÜYÜYOR”

Türkiye’nin ANKA adlı İHA ile bu alanda dünyadaki 3 ülkeden biri olduğunu, Türkiye’nin gerek atak helikopteri gerekse Göktürk uydusuyla bu üretimi başaran birkaç ülkeden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, “Türkiye küresel ölçekte savunma sanayinde öne çıkmıştır. Artık havacılık alanında Türkiye dünyanın önemli bir ülkesi olarak öne çıkıyor. TUSAŞ bu yıl dünyanın ilk 100 savunma şirketinden biri oldu. ASELSAN, son üç yıldır kademe kademe yükseliyor ve ilk yüz içindeki yerini muhafaza ediyor. Türkiye her geçen gün savunma sanayinde de söz, güç ve iddia sahibi haline geliyor” dedi.

“GELECEK TÜRKİYE’NİN”-

Hükümet olarak savunma sanayini desteklemeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, hükümet olarak Ankara için belirledikleri “savunmanın kalbi olma” hedefine ilerlediklerini hatırlatan Erdoğan, “Milli savaş uçağı, özgün helikopter, gözlem ve haberleşme uydularıyla yolcu uçağı projeleri de artık bu bölgede başlatılacak” dedi. Hürkuş’un gerektiğinde silahlandırılabilen çok amaçlı bir araç olduğunu belirten Erdoğan, dünyanın en güçlü ordularında biri olan Türkiye’nin kendi ordusunu kendi mühendislerinin eserleriyle teçhiz ettiğini söyledi. TAİ’deki ekibin yaş ortalamasının 30’un altında olduğunun da Türkiye’nin gelecekte bu alanda ilerleyeceğinin işareti olduğunu kaydeden Erdoğan, “Demek ki gelecek Türkiye’nindir” dedi.

“HADLERİNİ BİLDİRMEKTEN KAÇINMAYIZ”-

Konuşmasının devamında Suriye’ye yönelik mesajlara yer veren Erdoğan özetle şunları söyledi: “Burada ‘savunma’ kavramının altını çiziyorum. Biz Türkiye olarak saldırı niyetinde değiliz. Biz barışı ve istiklalimizi korumak, birlik ve bütünlüğümüze yönelik tehditleri bertaraf etmek için yani savunma için yatırım yapıyoruz. Bizim hiçbir ülkenin toprağında asla ve asla gözümüz yok. Hiçbir ülkenin güvenliğini tehdit etmiyoruz. Türkiye başta komşuları olmak üzere dünyanın her ülkesinin kendisinden emin olacağı bir devlettir ancak bize yönelik hasmane tutumlara, saldırılara ve tehditlere karşı var olan gücümüzle ve tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla en sert şekilde karşılık verir, gerekeni yapmakta asla tereddüt etmeyiz. Biz her türlü terör örgütüne illegal yapılanmaya ve çeteye karşı amansız mücadele veren bir devletiz. Halkı nezdinde meşruiyetini yitirmiş çete devletlerine halkına devlet terörü uygulayanlara ve Türkiye’nin büyüklüğünü test etmeye kalkanlara hadlerini bildirmekten kaçınmayız.”

“DEVLET VİZYONUNDAN YOKSUN OLANLAR”-

Büyük devletlerin hasımları ve çekemeyenleri olmasının doğal olduğunu ifade eden Erdoğan, “Uçağımıza, gemimize, askerimize, polisimize zaman zaman bayrağımıza yönelik alçakça saldırıları dış politikada bir zaaf olarak görenler büyük devlet vizyonundan yoksun olanlardır. Büyüdükçe, geliştikçe, ilerledikçe belli çevreler Türkiye üzerine senaryolar üretiyorlar. Bunarlın hepsin bertaraf edeceğiz. milletçe 2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyeceğiz” diye konuştu. Erdoğan, Hürkuş’un barışa vesile olmasını, huzur ve istikrara hizmet etmesini ve bir barış güvercini olmasını dilediğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler