Hindistan, tecavüz yasasında reform için komisyon kurdu

Hindistan’da, tecavüz yasalarında reform hazırlamak için komisyon kuruldu. Komisyonun kurulması kararı, ülkede geçtiğimiz ay bir öğrencinin toplu tecavüze uğraması sonucu alındı Olay, ülke genelinde protestolara sebep olmuştu.

Hindistan, tecavüz yasasında reform için komisyon kurdu

Hindistan’da tecavüz yasalarında reform yapılmak amacı ile kurulan komisyonun başkanlığına eski Baş Yargıç JS Verma getirildi. Verma, yasalarda tecavüz cezalarına daha uzun hapis cezalarını isterken, ölüm cezasından yana olmadıklarını ifade etti.

Komisyonun hazırlayacağı rapor, kısa sürede hükümete sunulacak. Verma, tecavüz yasalarında reform için ülke genelinde ve yurt dışından artık 80 bine yakın öneri aldıklarını kaydetti.

Öneriler arasında cinsel saldırı suçu kapsamının genişletilmesi, tecavüz ve kadınlara karşı işlenen suçlardan açılan davaların daha hızlı sonlandırılması da yer alıyor.

Hindistan’da geçtiğimiz Aralık’ta bir kız öğrencinin toplu tecavüze uğraması ve darp edilmesi sonucu ölmesi ülkede tartışmalara yol açmıştı. Başta başkent yeni Delhi olmak üzere çeşitli şehirlerinde gösteriler düzenlenirken, ülkede kadınlara karşı yapılan suçlara dikkat çekilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz