İdrarını içerek hayatta kaldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde hücresinde unutulan bir mahkum açlıktan idrarını içti.

İdrarını içerek hayatta kaldı

Narkotik polisi, San Diego'da 21 Nisan'da gözaltına aldığı Daniel Chong'ı 1.5 metre genişliğinde ve yaklaşık 3 metre yükseklikteki hücreye yerleştirdi.

Polis, beş gün boyunca su ve yemek vermeyi unuttuğu Chong'a hayatta kalması için idrarını içmesini tavsiye etti.

Chong, üçüncü günün sonunda halisünasyon görmeye başladığını ve beş günde 7 kg kaybettiğini söyledi.

Uyuşturucuyla Mücadele Müdürlüğü (DEA) yetkilileri Chong'un neden bu kadar uzun süre hücresinde bırakıldığını soruşturduklarını belirtti.

California Üniversitesi öğrencisi Chong, "Hiç geri gelmediler, çığlıklarımı duymadılar hala ne olduğunu bilmiyorum. Beni nasıl unuttular anlamıyorum" diye konuştu.

'Üzgünüm anne'

DEA, öğrencinin hakkında arama talimatı verilen dokuz kişiden biri olduğunu ifade etti.

Chong'un evinde arama yapan yetkililer, 'ecstacy' olarak bilinen yaklaşık 18 bin MDMA hapı, marihuana, reçeteler, halisünasyon görmeye neden olan mantarlar ve birkaç silah ele geçirdi.

DEA, Chong'un evde arkadaşlarıyla evde uyuşturucu kullandığını belirtti.

DEA San Diego sorumlusu William Sherman, 'Chong'un hücresinde unutulmasından büyük üzüntü duyduğunu' belirtip "Genç adamdan özür diliyorum. Bu olay çalışanlarımın sahip olduğu yüksek çalışma standartlarının göstergesi değildir" dedi.

Chong salı günü yaptığı basın açıklamasında, 21 Nisan'daki sorgusu sonrasında yetkililerin 'eve gidebileceğini söylemesine' rağmen bir şekilde 'kazara' hücreye gönderildiğini aktardı.

Chong, hücresinden diğer DEA yetkililerinin seslerini duyduğunu seslenmeye çalışıp kapıyı yumruklarını ancak hiç cevap alamadığını ifade etti.

Chong'un avukatı Gene Iredale, müvekkilinin bulunduğunda tutarsız davranışlar sergilediğini ve böbreğinin iflas etmek üzere olduğunu söyledi. Chong, kaldırıldığı hastanede 2 gün tedavi gördü.

Chong'un cam bardak parçalarıyla koluna 'Üzgünüm anne' yazmaya çalıştığı belirtildi.

Iredale, müvekkilinin midesinden uyarıcı özelliği olan metamfetamin maddesinin çıktığını ifade etti.

Chong'un federal mahkemede dava açması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz