INEPO'da görkemli final

Bu yıl 20.si düzenlenen INEPO Çevre Proje Olimpiyatının ulusal aşaması sona erdi.

INEPO'da görkemli final

Biyoloji, Çevre Kimyası, Çevre ve Fizik, Çevre ve Sağlık, Enerji ve daha önceden belli olan Çevre ve Görsel Sanatlar olmak üzere altı kategoride, 50 ilden 744 proje başvurusu gibi rekor bir sayıyla başlayan 20. INEPO yolculuğu, projelerini sergilemeye hak kazanan 184 öğrenci ve 104 projenin yarıştığı finalle son buldu.

Finalde, projeleri alanlarında uzman 37 akademisyen tarafından başarılı bulunan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri bronz, gümüş ve altın madalyalarla ödüllendirildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Özel Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu “INEPO, bilimde ve sanatta başarılı insani değerlerle donanmış bir dünya insanı yetiştirme misyonu olan Fatih Koleji’ne göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı kurumumuz adına hepinize teşekkür ediyorum. Üstün insan potansiyeli ve 28 yaş ortalamasıyla dünyanın en genç nüfusuna sahip olan ülkemizin güvencesi siziler gibi bilim ve sanat alanında kendini yetiştirmiş sürekli yeni başarılara koşan gençler olacaktır.” dedi. INEPO’nun amacının öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesi, onların çevreye duyarlı olmaları, öğrencilere olumlu ve kalıcı davranış değişikliklerinin olması şeklinde değerlendiren Kıcıroğlu, “Doğal, kültürel, tarihi ve sosyo-estetik değerlerin korunması, problemlerin çözümünde öğrencilerin yaparak ve yaşayarak proje geliştirmek suretiyle görev almaları sloganlarıyla yıllardır bu yarışmayı hem ulusal hem de uluslar arası olarak düzenlenmekteyiz.” dedi.

INEPO’nun ikinci etabı ise 19-22 Mayıs 2012 tarihleri arsında 52 ülkenin katılımıyla yapılacak. INEPO’nun ulusal etabında altın madalya kazanan 5 orta öğretim projesi uluslar arası etapta Türkiye’yi temsil edecekler.

INEPO’nun yıllardır gelenek haline getirdiği Çevre Basın Ödülleri de yine 22 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak olan uluslar arası etap finalinde verilecek. Çevre basın ödülleri arasında en prestijli ödül olan INEPO Çevre Basın Ödülleri, son bir yıl içerisinde çıkan çevre haberlerinden seçilerek basın mensuplarına verilmekte.

-CİHAN-

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler