İnsanlar yakılıyor!

Hama'daki korkunç katliamı görgü tanıkları anlattı; "20'den fazla insan yakıldı ve 500'den fazla da insan tutuklandı"

İnsanlar yakılıyor!

Suriye'nin Hama kenti yakınındaki Tireymse köyünde önceki gün yüzlerce sivilin ölümüyle sonuçlanan katliamın bir görgü tanığı, internette yaptığı paylaşımda katliamı anlattı.

Tireymse köyünde önceki gün yüzlerce sivilin ölümüyle sonuçlanan katliamın bir görgü tanığı, internette yaptığı paylaşımda, güvenlik güçlerinin köyü dört koldan kuşattığını, köyün üzerinde bir askeri helikopterin gün boyu keşif yaptığını, ardından ordu güçlerinin köye ağır silahlarla saldırıya geçtiğini, köyden kaçan kimselerin ise helikopterlerden açılan ateşle öldürüldüğünü anlattı.

HALK BÖLGEYİ TERK EDİYOR

Köydeki yaralılara yardım eden bir doktorun da gözlerinin önünde öldürüldüğünü aktaran görgü tanığı, Tireymse'de güvenlik güçlerinin sivillerin boğazlarını kesmek, yakmak ve idam etmek suretiyle çok sayıda kişiyi öldürdüğünü öne sürdü.

Amcasının oğlunun da boğazı kesilerek öldürülenler arasında olduğunu anlatan görgü tanığı, "Bazılarının gözleri çıkartıldı, 20'den fazla insan yakıldı ve 500'den fazlası da tutuklandı. Halk akrabalarını halen tarım alanlarında ve Asi nehrinde arıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz