İsrail, Gazze'nin kuzeyinde BM'ye ait okulu vurdu

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde BM'ye ait bir okulun doğrudan hedef alınması sonucu 1 kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail, Gazze'nin kuzeyinde BM'ye ait okulu vurdu

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Gazze'nin kuzeyinde UNRWA'ya ait bir okul doğrudan hedef alındı; 1 kişi öldü, okula sığınan 9 kişi yaralandı." ifadeleri kullanıldı.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana UNRWA'ya ait 11 fırının saldırılarla yıkıldığı kaydedilen açıklamada, son 24 saatte 1 UNRWA çalışanının daha öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nde öldürülen UNRWA çalışanları sayısının 89'a çıktığı aktarılarak, "Bu, Birleşmiş Milletler tarihinde, bir çatışmada öldürülen en yüksek BM yardım çalışanı sayısıdır." ifadesi kullanıldı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimi ile güneydeki Han Yunus ve Refah bölgelerindeki UNRWA'ya ait 92 tesiste 565 bin yerinden edilen Gazzelinin bulunduğu bildirildi.

İsrail makamlarının tahliye emri verdiği 12 Ekim'den önce Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile Gazze kenti bölgelerindeki 57 UNRWA okulunda 160 bin yerinden edilen kişinin barındığı kaydedilen açıklamada, "UNRWA yerinden edilen kişilere yardım etmek veya korumak için bu barınaklara erişim sağlayamıyor. Bu kişilerin durumu ve ihtiyaçları hakkında bilgi sahibi değil." ifadelerine yer verildi.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin yerinden edildiği aktarılan açıklamada, bunlardan 725 bin kişinin 149 UNRWA tesisinde barındığı kaydedildi.???????

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 30'a yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldü.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarda 4 bin 237'si çocuk, 2 bin 719'u kadın olmak üzere 10 bin 328 Filistinli öldürüldü, en az 25 bin kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 163 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz