"İsrail ihlallerinin durdurulması için uluslararası müdahale" çağrısı

Filistin, İsrail hükümetinin ihlallerinin durdurulması ve müzakere masasına oturmaya zorlanması için uluslararası müdahale çağrısında bulundu.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son olarak 17 yaşındaki Filistinli Osman Ebu Herec'in hayatını kaybettiği Cenin baskını olmak üzere İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere, topraklarına, evlerine, kutsallarına yönelik saldırıları şiddetle kınandı.

Açıklamada, İsrail güçlerinin son zamanlarda Eriha'nın batısında ve Kudüs'ün kuzeybatısında Filistinlilere ait yapıları yıktığı belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, İsrail hükümetini, ihlallerini durdurmaya ve Arap Barış Girişimi dahil olmak üzere uluslararası barış referanslarına uygun şekilde müzakere masasına oturmaya zorlamak için acilen ABD'ye ve uluslararası camiaya müdahale çağrısında bulundu.

Açıklamada bunun bölgede güvenliği ve istikrarı yeniden tesis etmenin tek yolu olduğu vurgulandı.

İsrail ordusu son günlerde El Halil ve Nablus kentlerinde 3 Yahudi yerleşimcinin öldüğü saldırıların faillerini yakalamak için Filistin kent ve kasabalarına baskınlara devam ediyor.

Takviye güçlerle desteklenen İsrail ordu birlikleri bugün Batı Şeria’nın El Halil, Nablus, Cenin, Tulkerem ve Kalkilya kentlerinde baskınlar düzenlemişti. İsrail askerlerinin Cenin kentine sabah saatlerinde düzenlediği baskında 17 yaşındaki Filistinli Osman Ebu Herec başından vurularak hayatını kaybetmişti.

İsrail güçleri ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlediği baskınlarda 47 Filistinliyi gözaltına almıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı