İsrail'den Türkiye'ye mektup var!

İsrailli aileler tarafından 3 Kasım 2023 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan'a rehinelerin kurtarılması adına mektup yazıldı.

İsrail'den Türkiye'ye mektup var!

İsrail ve Filistin arasında yaşanan ve gittikçe tırmanan savaşta can kayıplarının yanı sıra rehine olarak tutulan birçok kişi mevcut.

ÜLKESİ NETANYAHU'DAN YANA DEĞİL!

Yazılan mektuba CNN Türk haber şefi Fulya Öztürk ve  ekibi ulaştı. 7 Ekim tarihinden bu yana 240'ı aşkın rehinenin HAMAS güçleri elinde tutulduğu ifade edilirken rehinelerin ailelerinin Başbakan Netanyahu'ya karşı öfkeli olmaları ve yapılan eylemlerde herhangi bir muhatap bulamaması sonucu ara bulucu ülke konumundaki Türkiye'den destek istediler. 

SÖZ KONUSU MEKTUPTA NE SÖYLENİYOR, İŞTE DETAYLAR...

Ekselansları,

7 Ekimden bu yana kaçırılarak HAMAS tarafından rehin tutulan rehinelerin aileleri olarak benzeri olmayan acı ve ıstıraba yol açan bu krize insani müdahalede bulunmanızı istiyoruz. Kaçırıldıkları tarihten bu yana ailelerimiz, çocuklarımız ve ebeveynlerimizle iletişim kuramıyoruz. Kendilerinden hiçbir şekilde haber alamıyoruz.

Bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri ve Ortadoğu’da Müslüman dünyasında etkisi olan biri olduğunuzu düşünüyoruz. Çocuklarımız, kardeş ve ebeveynlerimizin nerede tutulduklarını bilmiyoruz. 

Zaman çok önemli, her geçen süre rehinelerin durumunun kötüleştiğinden endişe duyuyoruz, bu yüzden sizden tüm gücünüzle rehinelerin sağlığı ve hayatta olduklarına yönelik aracı olmanız konusunda sizden insani istekte bulunuyoruz. 

Saygılarımızla Rehinler  ve Kayıp aileler Forumu 

NETANYAHU GÜVEN SINAVINDA SINIFTA KALDI

Savaşın ilk gününden bu yana uluslararası arenaya servis edilen görüntülerde İsrail halkının savaşa karşı oldukları vurgulanırken Siyonistlerin başını çektiği Başbakan Binyamin Netanyahu yönetimi savaşın her iki taraf için de en vahşi ve kanlı şekilde geçmesine neden oldu. Konuya ilişkin Türkiye’nin tutumunu incelediğimiz takdirde ara bulucu ve barışçıl bir yaklaşım sergileyen ülkemiz ve yöneticiler başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere şu anda uluslararası arenada ve savaşa karşı olan her kesim için umut vermeyi sürdürüyor. Yaşanan savaş suçlarının bir an önce durdurulması konusunda bahse konu mektubun ne kadar işe yarayacağı merak edilirken savaşın bir an önce durdurulması gerekir.

Haber: Filiz YAŞA 

Redaktör: Nazime Aslı Çavlan

Kaynak: Diyarbakır Söz