İtalya Ayakbastı Parası Alacak

İtalya Venedik’i ziyaret eden günübirlik turistlere paralı giriş uygulaması başlatıyor.

 İtalya Ayakbastı Parası Alacak

İtalya Venedik’i ziyaret eden günübirlik turistlere paralı giriş uygulaması başlatıyor. İtalya ayakbastı parası alacak. İtalya Venedik’e giden, günübirlik ziyaretçiler yarın ilk kez 5 Euro’luk giriş bileti satın almak zorunda kalacak.

İtalya Ayakbastı Parası Alacak

Venedik, aşırı turist sayısını minimize etmek ve kentin turist baskısını azaltmak için dünyada ilk kez uygulanacak olan kararı yarın uygulamaya başlayacak.

Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Venedik 2022 yılında 3,2 milyon konaklamalı turist ağırlamıştı. Günübirlik şehri ziyaret edenler bu sayıya dahil değil.

Giriş parasının amacı, günübirlik turistleri daha sakin dönemlerde gelmeye ikna etmek. Böylece aşırı insan kalabalığının önüne geçilecek.

5 Euro tutarındaki Venedik ziyaret ücreti 2024 senesi süresince yalnızca 29 günde geçerli olacak. Genel olarak Mayıs ve Temmuz aylarını kapsayacak.

UNESCO'dan uyarı

UNESCO, Venedik’i 1987 yılında dünya mirası listesine almıştı. UNESCO geçen yıl, iklim değişikliğine atfedilen artan su seviyelerini sebep göstererek Venedik'i tehlike altındaki miras listesine alabileceği uyarısında bulunmuştu.
Ücretin ödendiğine dair bilet kontrolleri Santa Lucia tren istasyonu olmak üzere kentin ana girişlerine ve çevresinde yapılacak. Venedik giriş ücreti sadecea eski şehre sabah 8:30 ila akşam 16:00 arasında giriş yapan günübirlik ziyaretçileri hedef alıyor. Otellerde konaklayan turistler, 14 yaş altıdaki çocuklar ve engelliler bu ücretlendirme uygulamasından muaf tutulacak.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz