Kaybolan uçağı arama çalışmaları durdu

İsveç’den Litvanya’ya giderken, 16 Mayıs gecesi Baltık Denizi’nde kaybolan Litvanya’nın Klaipedos Havacılık Şirketine ait Sovyet yapımı AN-2 tipi tek motorlu uçağı arama çalışmaları durduruldu.

Kaybolan uçağı arama çalışmaları durdu

Litvanya Savunma Bakanlığı, uçağın bulunması için başlatılan arama çalışmalarına katılan Litvanya Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ve donanma gemilerinin limana döndüklerini açıkladı. Ayrıca, arama çalışmalarına destek veren Letonya'ya ait savaş helikopteri de çalışmalarını sonlandırdı.

Litvanya Deniz Kurmay Başkan Yardımcısı Antanas Brencius, uçakta bulunan iki pilotun hayatta olması ihtimalinin çok az olduğunu vurguladı.

Kurtarma gemileri ve uçakların Baltık Denizi’nin büyük bir bölgesini taradığını söyleyen Brencius, uçağın enkazı ve pilotlara ait bir iz bulamadıklarını aktardı. Antanas Brencius, " Garanti ediyorum, elimizden ne geldiyse onu yaptık" dedi.

İsveç’ten Litvanya’ya gitmekte olan 1981 yapımı AN-2 tipi tek motorlu uçak, 16 Mayıs gecesi Göteborg'dan havalandıktan 2 saat sonra kaybolmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı