Kiliseye saldırı: 4 kişi bıçaklandı

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, piskopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma yapan piskopos, Gazze Şeridi'ne yönelik gezisini anlatırken saldırıya uğradı. Polis, saldırganın 15 yaşında olduğunu açıkladı.

Kiliseye saldırı: 4 kişi bıçaklandı

Avustralya'da bir kez daha bıçaklı saldırı yaşandı. 

Polis, başkent Sidney'de bir kilisede meydana gelen bıçaklı saldırıda durumu ciddi olan 50'li yaşlarındaki piskopos da dahil olmak üzere en az dört kişinin yaralandığını söyledi.

Olay yerinde 11 ambulans olduğu aktarıldı.

Bir polis sözcüsü, saldırının ardından yaptığı açıklamada, memurların bir kişiyi tutukladığını söyledi.  Polis, saldırganın 15 yaşında olduğunu açıkladı.

GAZZE GEZİSİNİ ANLATIRKEN SALDIRIYA UĞRADI
Saldırı, Christ The Good Shepherd Kilisesi'nde düzenlenen ayin sırasında meydana geldi. Ayin sırasında konuşma yapan piskopos Gazze Şeridi'ne yönelik gezisini anlatırken saldırıya uğradı.

Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındığı belirtildi. Olay yerine ulaşan polis etkinlik için toplanan büyük kalabalığı kontrol altına aldı.

Bu, Sidney'de bir alışveriş merkezinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 6 kişinin öldürülmesinin ardından, üç gün içinde gerçekleşen ikinci toplu bıçaklama olayı olarak dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz