Kırgızistan'daki Patlamada Yaralanan 2 Kişi Türkiye'ye Geliyor

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te meydana gelen büyük santral patlamasında ağır yaralananlar olmuştu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre ağır yaralanan 2 kişi, Türkiye'ye tedavi olmaya gelecek.

Kırgızistan'daki Patlamada Yaralanan 2 Kişi Türkiye'ye Geliyor

Kırgızistan’ın Bişkek şehrinde meydana gelen ısı ve enerji santralinin patlaması, ağır yaralıların oluşmasına neden oldu. Ağır yaralanan 2 kişinin Türkiye’ye gelmesi kararının aldığı duyuruldu.

Türk Doktorlar Hastaları İnceledi

Dün gerçekleşen olayda Bişkek’te santralde ciddi bir patlama meydana geldi ve yangında ağır yaralanan kişiler oldu. 2 kişinin tedavisinin yardımı için Türkiye’den yardım istendi. Kırgızistan Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre Kocaeli Gölcük Devlet hastanesinden Etem Öztürk ve Engin Çetin Bişkek’e getirildi.

Türk doktorların yaptığı incelemeye göre açıklamalar yaptığı görülüyor. Bu denli ciddi bir yanık vakasının özel hastanede uzun bir süre tedavi edilmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine iki ülke arasında yapılan görüşmeler sonucunda yararlıların Türkiye’de bir hastanede bakılmasına karar verildi.

Kırgızistan'da Bişkek santralinde dün gece 3’te patlama meydana gelmiş, sonrasında ciddi bir yangın ortaya çıkmıştır. Patlamada 5 kişi yaralanırken 2’si çok ağır yaralanmıştı.

İlgili Haberler
TİKA, Kırgızistan'da sağlık alanında yılın ödülüne layık görüldü
TİKA, Kırgızistan'da dijital tasarım ve üretim laboratuvarı açtı
Türk Filmleri Haftası

Kaynak: İHA

Çok Okunan Haberler