Komşu ülkede bombalı saldırı: İsmi ilk defa duyulan bir örgüt üstlendi

Komşu ülke Yunanistan’da bakanlık önünde patlama meydana geldi. Patlamayı ismi ilk defa duyulan bir örgüt üstlendi.

Komşu ülkede bombalı saldırı: İsmi ilk defa duyulan bir örgüt üstlendi

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Çalışma Bakanlığı önüne yerleştirilen bir patlayıcı infilak etti. Yunanistan polisi, 3 Şubat Cumartesi erken saatlerde yaşanan patlamada, herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığını bildirdi. 

İddiaya göre bir Yunanistan gazetesi, bakanlığa bir bomba yerleştirildiği yönünde bir telefon aldı. Gazete, olayı polise ihbar ettikten sonra polis bakanlık çevresini güvenlik kordonuna aldı. Ardından bakanlık önünde patlama meydana geldi. Patlamada binada hasar meydana geldiği ve camların kırıldığı ifade edildi. 

'40 DAKİKA İÇİNDE PATLAMA OLACAK'

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Yunan Devlet Televizyonu ERT de patlamaya ilişkin haberinde, bugün yerel saat ile 00.49'da EFSYN gazetesini arayan kimliği belirsiz kişilerin, 40 dakika içinde Çalışma Bakanlığı önünde bomba patlayacağını bildirdiğini aktardı. İhbarın ardından polis bölgede tahliye işlemi başlattı ve yolu trafiğe kapattı.

Bir çantaya yerleştirilen bombanın gece 01.29'da patlaması sonucu Çalışma Bakanlığı ve çevresinde hasar meydana gelirken, ERT televizyonuna göre, patlamayı 'Devrimci Sınıfsal Öz savunma' isimli, ilk kez gündeme gelen bir örgüt üstlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz