Mısır'daki gösteriler

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "Mübarek rejiminin geri dönmesini arzulayanlar var. Bunu asla başaramayacaklar" dedi.

Mısır'daki gösteriler

Kahire'nin doğusundaki Nasr kentinde, Arap Mühendisler Odası'nın 50. kuruluş yıldönünümü etkinliklerine katılan Mursi, "Birileri zamanı tersine çevirmek istiyor. Devrik lider Mübarek rejiminin geri dönmesini arzulayanlar var. Bu büyük bir vehim. Bunu asla başaramayacaklar" diye konuştu.

Arap ülkelerinin devrimlerden sonra karşılaştığı sıkıntıları, devrimin kazanımlarını boşa çıkarmak ve değersizleştirme girişimleri olarak niteleyen Mursi, "Devrimlerden sonra Arap halkları yetki ve karar sahibi oldu. Demokrasinin koruyuculuğunu üstlendi. Her devrimin düşmanı vardır. Başarmaktan başka seçeneğimiz yok. Karşılaştığımız zorluklara rağmen başaracağız ve yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- "Dünya barışı, Arap aleminin kendi ayakları üzerinde durabilmesine bağlı"

"Mısır, sıradan bir devlet değil. Mısır'ın başarısı Arap aleminin başarısı demektir" diyen Mursi, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünya barışı, Arap aleminin kendi ayakları üzerinde durabilmesine bağlı. Bu da ancak Arap dünyası ile Batı arasında siyasi, ekonomik ve askeri güçlerde denge sağlanmasıyla mümkün olabilir. Kendi irademize sahip olabilmek için ilacımızı, silahımızı ve temel gereksinimlerimizi kendimiz üretebilmeliyiz."

"Şiddete Hayır Milyonluk Mitingi"ne de değinen Mursi, şiddetin her türlüsüne karşı çıkan ve gösterilere destek veren Mısır'lılara teşekkür etti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) başını çektiği 30'a yakın parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, dün Rabiat'ül Adeviyye Camii Meydanı'nda Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için toplanmıştı.

"Şiddete Hayır Milyonluk Mitingi" olarak isimlendirilen eylemlerle, Mursi'nin erken cumhurbaşkanlığı seçimi kararı alması için 30 Haziran'da muhalefet tarafından yapılacak olan gösterilerde, şiddet olaylarının yaşanmasının engellenmesi hedefleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz