Paris saldırılarında ölü sayısı yükseliyor, rehineler de var

Paris’te Cuma akşamı meydana gelen bir dizi patlama ve saldırı sonucu şu ana kadar 60 kişinin öldüğü ve 100 kadar da rehine durumu olduğu bildirildi.

Paris saldırılarında ölü sayısı yükseliyor, rehineler de var

Cuma akşamı ajanslara düşen haber tüm dünyayı şok etti. Fransa’nın başkenti Paris’te meydana gelen ve şu ana kadar sayısı giderek artan 46 ölü olduğu rapor edilen saldırıyla ilgili BBC ve CNN’den korkutucu bilgiler gelmeye devam ediyor.

Patlamalardan birinin Fransa Stadı’nda oynanan bir maç esnasında olduğu ve stattaki kalabalığın gürültüsüne rağmen patlama sesinin çok net duyulduğu bildirildi.

Olaylardan sonra Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ülkede olağanüstü hal ilan ederek orduyu göreve çağırdı. Fransa’nın tüm giriş-çıkışları da kapatıldı. Fransız haber ajansları rehine durumu olabileceğini de aktardı.

The Guardian’ın haberine göre, Fransa’daki bir radyo programına canlı katılan bir tanığın saldırganlardan birinin ‘Allahu Ekber’ diye bağırdığını iddia etti. Şu ana kadar hiçbir saldırganın gözaltına alındığına dair bir bilgi yok.

ABD Başkanı Barack Obama da Fransa’daki saldırıyla ilgili olarak, Fransa’ya tam destek sunduklarını ve “masum insanları terörize etmek korkunç” dedi.

Bu arada G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zirve için hazırlanan basın merkezindeki salonda, Paris'te yaşanan terör saldırısına ilişkin basın toplantısı gerçekleştirecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler