Pilotların cenazeleri bulundu

Suriye'nin düşürdüğü uçaktaki pilotların cenazeleri deniz dibinde tespit edildi.

Pilotların cenazeleri bulundu

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye tarafından düşürülen askeri uçağın pilotlarının naaşlarının denizin dibinde tespit edildiğini, gemiye alınma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.  Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz 'de, uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait RF-4 uçağının enkazının ve pilotlarının bulunması maksadıyla sürdürülen çalışmalarda; pilotlarımız Hv.Plt.Yzb. Gökhan ERTAN ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin AKSOY'un naaşları deniz dibinde tespit edilmiş ve naaşların gemiye alınması çalışması devam etmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileriz.''

EN YÜKSEK MERTEBELERİ YÜKSELTTİ

Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvet Komutanlığı'na ait RF-4 uçağının enkazını arama çalışmaları neticesinde naaşına ulaşılan şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un baba evinde sessizlik hakim. Hasan Hüseyin Aksoy'un Bağcılar'da bulunan evinin penceresine Türk Bayrağı asıldı. Aileye taziye ziyaretinde bulunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve kaymakam Veysel Yurdakul şehidin amcası Orhan Aksoy tarafından kapıda karşılandı. Çağrıcı ve Yurdakul daha sonra binaya girerek şehidin anne ve babasına başsağlığı dileğinde bulundu. Bu arada şehit babası Osman Aksoy'un komşusu Adnan Uygur da olay olduğu günden bu yana baba Aksoy'un sürekli haberleri takip ettiğini bu güne akdar umudunu koruduğunu belirterek, "Ancak bugün babayı çok kötü gördüm. O da acı haberi televizyonlardan öğrendi. Zor bir acı söylenecek bir şey yok.

HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un babası Osman Aksoy gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baba Aksoy, "Hepimizin başı sağolsun. Vatanımız sağolsun. Allah'ım onu en yüksek mertebeleri yükseltti. O en yüksek mertebede. Bizi de onun şefaatine nail eder inşallah. Ölmediler. Her zaman benim ciğerimde. Geziyor benim gözümün önünde" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz