Sınırda çatışma!

İdlip'in Harim ilçesinde Suriye askerleri ile muhalifler arasında yoğun çatışma yaşandığı belirtiliyor.

Sınırda çatışma!

Çatışmadan kaçan çok sayıda Suriyeli traktör, motosiklet  ve otomobillerle Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyüne sığındı

Suriye'nin İdlip kentine bağlı Harim ilçesinde Suriye askerleri ile muhalifler arasında yaşanan yoğun çatışma sonrasında bölgeden dumanların yükselmeye devam ettiği gözlendi.

Çatışmalardan kaçarak traktör, motosiklet ve arabalarla Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyüne kaçan Suriyelilerin bazıları ise çadır kente yerleştirilme talebini reddederek sınıra yakın yerlere dönmeye başladı.  Sabah saatlerinde Suriye askerleri ile muhalifler arasında çıkan ve Türk köylerinden de rahatlıkla duyulabilen çatışma seslerinin kesildiği gözlendi.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Suriye'nin Harim ilçesinde Suriye askerleri tarafından bir ekmek fabrikasının yakıldığı ve birçok evin ateşe verildiği öğrenildi.

Çatışmalar nedeniyle sınıra yakın Beşaslan köyüne sığınan bir kısmı köydeki akrabalarının yanına yerleşen Suriyelilerden bazıları ise dönmeye başladı.

Güvenlik güçlerinin geçici olarak çadır kente yerleştirme talebini kabul etmeyen Suriyelilerden bazıları, tekrar ülkelerine dönerek sınıra yakın bölgelerde beklemeye başladı. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyelilere güvenlik güçleri sınıra kadar eşlik etti.

SINIRDAKİ KÖYLERDEN

Beşaslan köyü sakinlerinden Ahmet Altınöz, 4 günden bu yana Suriye'nin Harim ilçesinde zaman zaman silah seslerinin geldiğini, ancak bugün sabah saatlerinden itibaren seslerin yoğunlaştığını söyledi.

Sınıra yakın tarlalarında çalıştıkları sırada çatışmanın gerçekleştiğini ifade eden Altınöz, ''Tarladan sürünerek kaçtık. Şu an tarlalarımıza gidemiyoruz. Çoluk çocuk tarlada çalışıyorduk. Mermiler sağımızdan solumuzdan geliyordu. Çatışma sonrasında Harim'de yaşayan Suriyeliler köyümüze kaçtılar. Fakat şimdi tekrar Suriye sınırı tarafına giderek orada beklemeye başladılar'' diye konuştu.

Köy sakinlerinden Abdullah Zor da, yaşanan çatışma sonrasında ülkesini terk ederek köylerine sığınan birçok Suriyeliyi evinde misafir ettiğini belirtti.

Türkiye'ye sığınmaya çalışan Suriyelileri köylerine almak için sınıra gittiklerinde Suriye askerleri tarafından ateş açıldığını iddia eden Zor, Özgür Suriye Ordusu'nun Harim'i ele geçirdiklerine dair bazı bilgiler aldıklarını, bunun üzerine köye sığınan Suriyelilerin tekrar dönmeye başladığını kaydetti.

 KAÇIŞLAR SÜRÜYOR

Çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyeli traktör, motosiklet ve otomobillerle Beşaslan köyüne sığındı. Bölgede çatışmaların halen şiddetli şekilde yaşandığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz