Son dakika! Siyasi partilere hazine yardımı sona erdi

Ekonomik sıkıntılar çeken Güney Amerika ülkesi Arjantinde çok konuşulacak bir karar çıktı.

Son dakika! Siyasi partilere hazine yardımı sona erdi

Arjantin'de siyasi partiler artık hazine yardımı alamıyor. Arjantin başbakanı Javier Milei, siyasi partilere artık yardım yapılmayacağını duyurdu.

Alınan yeni karara göre artık siyasi partilere hazine yardımı yapılmayacak.

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Milei yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Siyasi partilerin mali desteği kaldırıldı. Siyasi partiler gönüllü katkılarla finanse edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Arjantinde Merkez Bankasıyla ilgilide yeni bir karar açıklandı. Arjantin Başkanı Milei, "para basma emri veren Merkez Bankası yetkililerinin hapse girmesini sağlayacak kararı meclise sunaca" şeklinde konuştu.

MB NASIL PARA BASIYORDU?

İkincil piyasadan Hazine bonosu alıp böylece Hazineye finansman sağlamış oluyordu. Bu sayede piyasada oluşan aşırı likidite bankaların kredi iştahını açıyordu.

Kredi büyümesi son 165%'lere ulaşmıştı.

Daha önce Arjantin Ulusal Çalışma Mahkemesi, ülkenin en büyük sendikasının (CGT) ihtiyati tedbir kararı aldırmasının ardından, yeni Devlet Başkanı Javier Milei'nin geçen ay çıkardığı çalışma reformu paketini askıya aldı.

Arjantin'de Ulusal Çalışma Mahkemesi, Devlet Başkanı Javier Milei hükümetinin geçen ay çıkardığı "çalışma reformu" yasa tasarısını askıya aldı.

Çalışma reformu yasa tasarısı paketi, ülkenin en büyük sendikası konumundaki Genel İş Konfederasyonunun (CGT) talebi üzerine geçici olarak durduruldu.

Milei hükümetince çıkarılan ve "gereklilik ve aciliyet" kararnamesi olarak da bilinen çalışma reformu, emeklilik katkı payında azalma, tazminat ve işçi çıkarılmasından kaynaklı para cezalarında indirimin yanı sıra çalışanları doğrudan etkileyen birçok kararı beraberinde getiriyor.

Haber: Hamza ÖZÇELİK

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler