Suriye'de yaralanan 4 Türkmen savaşçı Bolu'da tedaviye alındı

Suriye'nin Bayırbucak bölgesindeki Türkmen Dağı'nda Esad rejimine karşı savaşırken yaralanan 4 Türkmen savaşçı, tedavi için Bolu'ya getirildi.

Suriye'de yaralanan 4 Türkmen savaşçı Bolu'da tedaviye alındı
BBP Bolu eski İl Başkanı Mahmut Alan ve emekli asker Ersoy Kurt, Sakarya'dan bir grupla birlikte Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki Türkmen kampını ziyaret etti. Bolu ve Sakarya'dan giden grup, Bayırbucak bölgesindeki Türmen Dağı'nda Esad rejimine karşı savaşırken yaralanan ve çeşitli nedenlerle tedavileri yarım kalan 2'nci Sahil Tümeni'nde görevli 7 savaşçıyı kamptan çıkardı. Yaralı Türkmenlerden İsmail Ebadi (22), Mustafa Elgavin (23), Samet Hasan (24) ve Sadi Şehmus Mustafa (22), tedavi için Bolu'ya getirildi. Diğer 3 yaralı ise Sakarya'ya götürüldü.
Yaralılar, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi acil servisinde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Metin Tahaoğlu, Başhekim Dr. Muhammed Emin Demirkol tarafından karşılandı. Araçtan indirilen yaralılar, sedyelere konularak tedavileri için acil serevise alındı.
'TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZ İÇİN ORTALIĞI AYAĞA KALDIRAMADIK'
Sınırda mücahitlerin göğüs göğüse savaştığını belirten Mahmut Alan, "Gerçekten oradaki arkadaşları görüp duygulanmamak çok zor. Sınırda çok büyük sıkıntı var. Şu anda gördüğünüz yaralıların en erken olanı 5 aylık. 5 aydan, 1 yıldan bu yana yaralı olmasına rağmen tedavi olamayan arkadaşlar var. Maalesef Kobani'de olaylar olduğu zaman HDP milletvekilleri oraya gidip ortalığı ayağa kaldırdı. Biz Türkmen kardeşlerimiz için ortalığı ayağa kaldıramadık" dedi.
Türkmen savaşçılarla birlikte gelen ve bölgede savaşan gruptan Muhammed Hillak da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'den Allah razı olsun. Mücadele iyi gidiyor. Mücahitlerimiz ilerliyor. Dün Kuruca Köyü’nü aldık. İnşallah ilerleyip hepsini alacağız. Çok kaybımız var. Esad tarafından çok yoğun bir saldırı var" diye konuştu.
YARALI TÜRKMENLERİN SAĞLIK DURUMU
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu ise yaralıların sağlık durumları ile ilgili bilgi vererek şöyle dedi:
"Şu anda Türkmen kardeşlerimizden 4 yaralıyı memnuniyetle kabul ettik. Bu arkadaşlarımızın tedavilerini üstlendik. Kardeşlerimizden birinin bir bacağı kalçadan ampüte olmuş. Diğer bacağında ise diz noktasında bir sıkıntısı var. Diğer bir kardeşimizin boyun bölgesinde şarapnel parçaları olduğunu tespit ettik. Bir kardeşimizin daha göğüs bölgesinde daha önceden almış olduğu bir isabet sebebiyle ameliyat olmuş. Bunun sonucunda bir takım ağrıları, sıkıntıları var. Bir kardeşimizin de bel bölgesinde şarapnel parçaları olduğu için, her iki bacakta da hareket kısıtlılığı oluşmuş. 1 buçuk yıldır tedavi olmadığı için bacağında kısalma meydana gelmiş. Buraya gelen 4 kardeşimizin de tedavileri ve kontrolleri yapılacaktır."

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler