Talabani'ye sadakat zirvesi

Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin partisi KYB, Süleymaniye'de toplandı

Talabani'ye sadakat zirvesi

Irak'ın Süleymaniye kentinde toplanan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin programına bağlı olduklarını belirterek, "Hepimiz Talabani'nin askerleriyiz. Onun siyasetini ve programını devam ettireceğiz" dedi.

Almanya'da özel bir hastanede tedavi gören Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin partisi KYB'nin MKYK üyeleri, Süleymaniye'de bir araya geldi. Toplantıda, MKYK üyeleri, siyasetine bağlılıklarını vurguladıkları Talabani'nin rahatsızlığı dolayısıyla arayan,mesaj gönderen ve ziyarette bulunanlara teşekkür etti.

MAM CELAL’IN SİYASETİ

Toplantının ardından yayımlanan basın bildirisinde, MKYK mensuplarının, Celal Talabani'nin oluşturduğu siyasete bağlı kaldıklarını ve KYB'de birer asker olduklarını vurguladıkları belirtildi. Toplantıya katılanların, kurulan mekanizma ve kararlara, hem parti içinde hem de Kürt bölgesi ile Irak'ta bağlı oldukları bildirildi.

Bildiride, merkezi hükümet ile Kürt bölgesel yönetimi arasında yaşanan gerilimin diyalog yoluyla çözülebileceği ifade edilerek, diyalog çabalarına katkılarından dolayı KYB'nin, ''Türkiye ve İran'a minnettar olduğu'' belirtildi.

Merkezi hükümetin kurduğu ''Dicle Gücü'nün'' krizin temel sebebi olduğuna değinilen bildiride, söz konusu gücün lağvedilmesi gerektiği vurgulanarak, KYB'nin, Mesud Barzani'nin liderliğini yaptığı Kürdistan Demokrat Partisi ile olan stratejik işbirliğinin devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz