TikTok’a Soruşturma

TikTok’a Soruşturma açıldı. Uygulama mercek altında...

TikTok’a Soruşturma

 Avrupa Birliği’den TikTok’a soruşturma açıldı. AB, TikTok'un Eylül ayında Komisyon'a ilettiği rapor ve bilgi isteklerine gelen cevapların akabinde en çok kullanılan internet platformlarına soruşturma başlattı.

TikTok’a Soruşturma

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından, TikTok’un Dijital Hizmetler Yasası kurallarını ihlal edip etmediğinin belirlenmesi amacıyla resmi soruşturma başlattı. AB Komisyonu tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, TikTok uygulama ve platformunun çocukların korunması, şeffaf reklamcılık, veri erişimi ve platformun bağımlılık yaratan özelliklerine ilişkin konularda Dijital Hizmetler Yasa kurallarını ihlal edip etmediği değerlendirilecek.

AB’nin resmi soruşturması, TikTok'un Eylül 2023'te Komisyon'a ilettiği raporun ardından başlatıldı. Açıklamada, TikTok'un reşit olmayan çocukların uygunsuz içeriğe erişimini engellemek için kullandığı yaş doğrulama sisteminin yeterli ve uygun olmama şüphesi bulunduğuna dikkat çekildi. Ayrıca TikTok platformunun algoritmalar dahil olmak üzere çocuk haklarının korunması, kişinin fiziksel ve zihinsel sağlığı üzerindeki etkisi incelenecek.

Dijital Hizmetler Yasası Nedir?

AB'nin 2023 yılı Ağustos ayında yürürlüğe giren Dijital Hizmetler Yasası, büyük dijital platformlara katı kurallar getirmişti.
Avrupa Birliği, kural ihlalinde bulunan uygulama ve platformlara küresel cirolarının yüzde 6'sına kadar para cezası uygulayabiliyor. Platformların ihlalleri tekrar etmesi durumunda söz konusu dijital platformların Avrupa Birliği ülkelerinde faaliyetine son verilebiliyor.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler