Türkiye sığınmacı anlaşmasından doğan yükümlülüklerini yerine getiriyor

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström İsveç Radyosu 1. Kanalı’nın sabah programına katılarak Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası meydana gelen gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye sığınmacı anlaşmasından doğan yükümlülüklerini yerine getiriyor

Margot Wallström bir soruya verdiği cevapta Türkiye’ye yaptırım uygulanmasına karşı olduğunu belirterek ‘‘Ankara, AB ile yapılan sığınmacı anlaşmasından doğan yükümlülüklerini yerine getirmektedir. Türkiye Dışişleri Bakanı AB Dışişleri Bakanları diyalog toplantısına davet edilmelidir’’ diye konuştu.

Türkiye’de darbe girişimi ardından başlatılan işlemlerden sonra neden İsveç ve AB’nin yaptırım uygulamadığı sorusuna verdiği cevapta İsveç Dışişleri Bakanı, yaptırım uygulanması yerine Türkiye’nin darbe girişimi sonrası barışçıl bir gelişmeye ikna edildiği uzun vadeli bir stratejiye inandığını belirterek ‘‘Yaptırımların ne sonuç getireceğini sanıyoruz ki?’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrardan idam cezasını gündeme getirmesine de değinen İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström “Türkiye’deki yöneliş Avrupa Birliği için de tehlikeli. Ancak dünyadan gelen tepkilerden sonra Erdoğan’ın idam cezasını gündeme getiren konuşması, tekrardan aynı kararlılıkla dile getirilmedi’’ dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz