(Video) ABD, Türkiye'nin çabalarına teşekkür etti

Türkiye'nin Karadeniz Tahıl Girişimi'nin tekrar başlatılmasına yönelik çabalarına ABD'den bir teşekkür daha geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin oynadığı önemli role dikkat çekti.

(Video) ABD, Türkiye'nin çabalarına teşekkür etti

Rusya'nın çekildiği Karadeniz Tahıl Girişimi'nin tekrar başlaması için çabalarını sürdüren Türkiye'ye, ABD tarafından teşekkür gelmeye devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Patel, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi'ni sonlandırma kararının dünya genelinde gıda güvensizliğiyle mücadele eden toplumlara zarar verdiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya'nın Soçi şehrine ziyaretinde, Rusya'yı anlaşmaya döndürmek için çaba sarf ettiğini kaydeden Patel, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve NATO müttefikimiz Türkiye'ye Karadeniz Tahıl Girişimi'nin tekrar başlatılması adına oynadığı önemli rol için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Patel, halihazırda konuya ilişkin bir duyurusu bulunmadığını da söyleyerek, "Tekrar Karadeniz Tahıl Girişimi'nin başlamasını istiyoruz, işe yaradığını görmüştük." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz