Wilders Hollandalıları bile çıldırttı!

Cumhurbaşkanı Gül’ün Hollanda ziyaretinin iptalini isteyen ırkçı politikacı Wilders’e sert tepki gösteren Hollanda Radyosu, “Sayın Wilders’in argümanları, yetişkin zekaya hakaret” dedi.

Wilders Hollandalıları bile çıldırttı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Hollanda ziyaretine ırkçı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders tarafından gösterilen tepki, ülkede tartışma yaşattı. Hollanda Radyosunca yayımlanan bir yorumda “Sayın Wilders’in argümanları, yetişkin zekaya hakaret” denildi.

Hollanda Radyosu’nun kıdemli editörü Robert Chesal’ın “Hollandalı-Türk Bağları’nın 400. Yılında Gergin Kutlama” başlığını kullandığı yorumda, Wilders’in, Cumhurbaşkanı Gül’ün Hollanda’da olumlu karşılanmadığını, kutlamaların iptal edilmesi gerektiğini söylediğine dikkat çekilerek “Sayın Wilders’in argümanları, yetişkin zekaya hakaret” değerlendirmesi yapıldı.

“İSLAM’DA DÜŞÜNÜRLER, DEMOKRATLAR VE BARIŞ SESLERİ DE VAR”

Wilders’in “Başbakan Erdoğan’ın başındaki rejimin laik Türk devletini yıkmakta olduğunu” savunduğuna dikkat çeken Chesal, Wilders’in “sanki bir tek İslam”ın var olduğu gibi konuştuğunu halbuki İslam’da, tehlikeli grupların yanısıra “düşünürler, demokratlar ve barış seslerinin” de bulunduğunu belirttikten sonra şöyle devam etti:

“Türkiye’nin birçok ciddi kusuru var: eleştiren gazetecilerin hapsedilmesi, azınlıkların baskılanması, Ermeni soykırımının reddi. Ancak Türkiye aynı zamanda Kemal Atatürk’ün ileri vizyonunu ve ülkeyi Batı’nın stratejik müttefiki, yıllarca da İsrail’in askeri ve diplomatik ortağı haline getiren bir prakmatizmi de üretti. Ve unutmayalım ki Sayın Wilders’in Lahey’deki etkisini görmezlikten gelerek bizimle, Hollandalılar ile iş yapmayı sürdürmeye hazır bir ülkedir. Türkiye, Hollanda gibi bir ticaret ülkesidir.”

Chesal, Türkiye’de çok fazla sayıda insanın yaşama saygı, özgürlük, kadın erkek eşitliği gibi ideallere inandığı için tüm ülkenin “İslami Türkiye” olarak adlandırılamayacağını belirterek "Wilders’in kullandığı bu etiket, sadece ve sadece dar görüşlü güçlerini kuvvetlendiriyor” uyarısını da yaptı.

İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler