Yunanistan'da intiharlar arttı

Ekonomik krizin vurduğu Yunanistan'da, maaş ve emekli aylıklarında yapılan kesintilerin yol açtığı borçlar nedeniyle her gün en az iki kişinin intihar girişiminde bulunduğu bildirildi.

Yunanistan'da intiharlar arttı

Yunan sivil toplum kuruluşu Klimaka, daha önce Avrupa'da intiharların en az olduğu ülke olan Yunanistan'da son bir yıl içerisinde kaydedilen intihar vakalarının önceki yıla oranla iki kat arttığını açıkladı.

Klimaka'nın en son verilerine göre, son üç yıl içerisinde intihar oranlarının arttığı Yunanistan, Avrupa'da en çok intihar vakalarının yaşandığı ülke konumuna geldi.

Klimaka Başkanı Kiryakos Kaçadoros, intihara teşebbüs eden kişinin yakınları tarafından önceden fark edilmesi durumunda, intiharların yüzde 95'inin önlenebilecek vakalar olduğunu söyledi.

Yunan sağlık kuruluşlarının araştırma sonuçlarına göre, ülkede intihar vakaları başta Atina ve Selanik olmak üzere, en çok Girit Adası ve Orta Makedonya bölgelerinde meydana gelirken, intihar teşebbüsleri genellikle 40-49 yaşları arasındaki erkeklerde ve 30-39 yaşları arasındaki kadınlarda görülüyor.

Yunanistan'da dün, başkent Atina'da parlamento binasının yakınındaki Sintagma Meydanı'nda 77 yaşında bir emekli ekonomik nedenlerden kafasına sıktığı bir kurşunla intihar etti. Yunanistan'ı şok eden bu olayın ardından Patra kentinde ve Sakız Adası'nda (Hios) iki kişinin daha intihar teşebbüsünde bulunduğu bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz