2016 YDS sınav sonucu sorgulama ekranı

2016 YDS sınav sonuçları açıklandı. YDS sınav sonucu sorgulama ekranı haber detayında

2016 YDS sınav sonucu sorgulama ekranı

YDS sonuçları 2016 konusunda son dakika gelişmeler yaşandı. YDS sonuçları açıklandı. 2016 YDS sınavına giren öğrencilerin gözü ÖSYM'ye çevrilmişti. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2016-YDS Sonbahar Dönemi) hazırlık okumak istemeyen öğrenciler için çok büyük önem arz etmektedir. 4 Eylül PAzar günü gerçkeleştirilen YAbancı Dil Bilgisi sınavında 80 soru sorulmuştu. 160 dakika da sınadan çıkan öğrenci, YDS sonuçları açıklandı mı? diye google a hergün sormaktayken, ÖSYM resmi internet sayfası son dakika açıklamayı yaptı. Diyarbakirsoz.com olarak ÖSYM sayfasından YDS sınav sonucu sorgula ekranına girişe kadar tüm detayları araştırdık.

YDS 2016 SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, YDS'ye ait madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı ve itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ifade edildi. Bu kapsamda, Fransızca testindeki 37. sorunun iptal edilmesine karar verildiği, iptal edilmiş olan sorunun, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

dayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplandı.

Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

olarak kabul edilir.

Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (2016-YDS Sonbahar Dönemi) soru kitapçığı ve cevap anahtarının yayımlandığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz