4+4+4 karmaşası!

Yeni eğitim ve öğretim yılında ilk kez uygulanacak yeni eğitim sistemindeki belirsizlikler velilerin kafasını karıştırıyor. Bir çok veli, çocuklarının okuyacakları okulların belli olmadığına dikkat çekerek Milli Eğitim’den soru işaretlerini gidermesini bekliyor.

4+4+4 karmaşası!

Kamuoyunda ‘4+4+4’olarak bilinen yeni eğitim yasası yürürlüğe girdi ancak kafalardaki soru işaretleri son buldu. Özellikle dini ve mesleki eğitimin önünü açması nedeniyle kamuoyunun olumlu bulduğu yasanın ilk kez uygulanacağı 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı öncesinde okul sorunları baş gösterdi.

OKULLARDA 4+4+4 KARMAŞASI

8 yıllık kesintisiz eğitime göre yapılan ilköğretim okulları bu yasadan sonra ilkokul ve ortaokul olarak 2’ye ayrılırken,ilk kademe olan ilk 4 yıldaki öğrencilerin okulları değişmiyor. İkinci kademe olan ortaokullarla ilgili tam bir karmaşa var. Bir çok veli,çocuklarının yeni dönemde hangi okulda okuyacağını bilmiyor. Eylül ayının ikinci haftasında başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim yılında büyük bir karmaşa yaşanacağı şimdiden tahmin edilirken, bu duruma tepkili olan veliler,Diyarbakır’da kafa karışıklığı olduğuna dikkat çekerek Milli Eğitim Müdürlüğü’nden halkı aydınlatmasını istiyor.

‘ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?’

Çocuklarının hangi okullarda okuyacağına dair listenin ilan edilmesini isteyen veliler, başvurdukları okullardan tatmin edici cevap alamadıkları için sitemli. Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, hangi okulların ilk okul, hangilerinin ortaokul ve hangilerinin de imam hatip olacağını tespit ettiklerini ifade ettiler. Velilerin yaşadığı kafa karışıklığının okul müdürlerinin yeterli derecede bilgilendirme yapmamasından kaynaklandığını iddia eden yetkililer, bu konuyla ilgili geniş kapsamlı toplantılar yapılacağını bildirdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz