5 ayda 800 Kurs, 3 bin 437 Sertifika

1 Eylül 2011-27 Şubat 2012 tarihleri arasında toplam 800 adet eğitim amaçlı çeşitli kurs açıldığını belirten Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Ensari, Bu kurslara 12 bin vatandaşın kayıt yaptığını ve bugüne kadar da 3 bin 437 vatandaşın da başarılı olup sertifika aldığını söyledi.

5 ayda 800 Kurs, 3 bin 437 Sertifika

Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği komisyonu toplantısı Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in başkanlığında yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcısı M.Alper Çığ, Bingöl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hakan İnci, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Ensari,Meslek Odaları Başkanları, Kurum Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.

KURS BAŞARILARI

Toplantının açılışını yapan Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Halk Eğitim Merkezlerinin, örgün eğitim dışında kalan vatandaşlara daha kaliteli hizmet götürmeleri, diğer kurumlarla işbirliği yapmaları, ilimizin yaygın eğitim faaliyetlerinin planlanması için diğer kurumların görüş ve taleplerinin alınması önemine değinerek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

3 BİN 437 SERTİFİKA

Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerini ise, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Ensari anlattı. Ensari, 1Eylül 2011-27 Şubat 2012 tarihleri arasında İl genelinde yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi aktardı. 1 Eylül 2011-27 Şubat 2012 tarihleri arasında toplam 800 adet eğitim amaçlı çeşitli kurs açıldığını, Bu kurslara 12 bin vatandaşın kayıt yaptığını ve bugüne kadar da 3 bin 437 vatandaşın da başarılı olup sertifika aldığını belirtti. Ensari,yılsonuna kadar da bu sayının 10 binin üzerine çıkacağını kaydetti.

Toplantıya katılanlar, Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılmasını istedikleri kurslarla ilgili görüş ve önerilerini sundular. Özellikle SODES kapsamında sertifikaya dayalı eğitim programı projelerini sunacakların Halk Eğitim Merkezleri ile diyaloga geçmeleri gerektiği vurgulandı. Toplantı sonunda 2012 Eğitim yılında yapılması planlanan faaliyetler belirlenerek karar altına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler