8 derslikli okul!

Ergani İlçesi’ne bağlı Ziyaret Köyü’nde yapılacak 8 Derslikli Okulun temel atma töreni yapıldı.

8 derslikli okul!

Ekrem SENVAR

DİYARBAKIR - Ergani ilçesine bağlı Ziyaret köyünde yapılacak 8 derslikli okulun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene, Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İlçe Jandarma komutanı Recep Cansu ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaymakam Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, kendileri için en öncelikli konunun okulların fiziki yapılarının sağlamlığı olduğunu belirterek, "Ayrıca, araç gereç yönünde de dört dörtlük olmalarıdır. Çünkü bizim en büyük gücümüz iyi yetişmiş, çağın gerektirdiği bilgilerle donanmış genç nüfusumuzdur. Genç nüfusumuz ne kadar iyi yetişirse, ne kadar iyi şartlarda eğitim alırsa ülkemizin geleceği de o kadar güçlü olacaktır" dedi.

8 DERSLİKLİ OKUL YAPILIYOR

Daha sonra okulun temeli atıldı. Yılmaz töreni ardından, yapımları devam eden 2 Derslikli Karpuzlu Köyü, 2 derslikli Dallıdağ Köyü, 2 derslikli Aşağı bitikçi Köyü Boztanek mezrası, ilçe merkezindeki 8 derslikli Anaokulu, Yenişehir Sitesi’ndeki 24 derslikli okul inşaatını, 24 derslikli sağlık meslek lisesi, 16 derslikli ortaokulu, 24 Derslik TOKİ ve 24 Derslik Anadolu Lisesi inşaatlarında incelemelerde bulundu. Kaymakam Yılmaz, okulların sağlıklı ve standartlara uygun bir şekilde yapılması talimatını vererek, okulların standartlara uygun şekilde yapılması ve zamanında teslim edilmesi ihalenin yapılmasından daha önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz